bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dostali jsme facku, abychom se probrali, řekl po porážce Ottawy Boucher

3. května 2017, 14:00

David Baláš

Tak takhle snadno to nepůjde. Takové je zjištění hokejistů Ottawy po třetím zápasem v sérii s Rangers. Tým okolo Erika Karlssona první dva duely ovládl, jenže v tom následujícím ho Jezdci převálcovali a vítězstvím 4:1 soupeři ukázali, že se rozhodně nevzdávají.

Ačkoliv Senátoři věděli, že na ně v Madison Square Garden nebude čekat nic jednoduchého, agresivita a urputnost protivníka je stejně zaskočila.

„Byli všude o krok dřív a my jsme nestíhali. Nebyli jsme schopní s nimi držet krok a oni potrestali naše chyby. Myslím, že jsme dostali slušnou facku, abychom se probrali,“ nebral si po utkání servítky trenér Guy Boucher.

Ottawští nezachytili hlavně úvod a už od šesté minuty prohrávali po trefě Matse Zuccarella. Ve čtrnácté minutě už to bylo 0:2, když se prosadil Michael Grabner. „Je to hrozně těžké takhle brzy ztrácet a jenom dotahovat. Bere to hrozně moc sil, takže příště musíme začít mnohem líp,“ nechal se slyšet obránce Dion Phaneuf.

Celý zápas bylo vidět, že jsou to Jezdci, kteří hrají s větší urgentností. V New Yorku si dobře spočítali, že prohrávat 0:3 v sérii už by byl jen těžko řešitelný oříšek. „Museli jsme k tomu zápasu přistoupit jinak a dát do toho úplně všechno. Napadali jsme ve všech pěti lidech a prostě po nich šli, nutili je dělat chyby,“ řekl Rick Nash, který přidal třetí gól.

Ke stejné urgentnosti nyní své svěřence nabádá i Boucher. „Musíme hrát stejně jako oni. Sice máme v sérii náskok, ale to nehraje žádnou roli, takhle nemůžeme přemýšlet. Protože když nehraje s určitou dávkou zoufalosti a naléhavosti, tak nemáte proti soupeři šanci,“ domnívá se.

Prohra i zranění

Chybět u toho ovšem mohou ve čtvrtém zápase útočníci Bobby Ryan a Zack Smith, kteří třetí partii nedohráli. Prvního jmenovaného trápí zranění v horní části těla a Ryan pro změnu musel odstoupit ve třetí třetině poté, co schytal ránu od spoluhráče Karlssona.

„Uvidíme, jak to bude vypadat dneska, zatím nemáme výsledky. Se zraněními jsme se ale potýkali celou sezonu, takže už nás to ani nemůže překvapit. Musíme to přijmout a vypořádat se s tím,“ řekl klidně Boucher.

Pakliže ani jeden z borců nebude k dispozici, šanci zřejmě dostane Tom Pyatt, Chris Kelly či zadák Chris Wideman. „Mám k nim naprostou důvěru a věřím, že pokud bude potřeba, svou roli zvládnou,“ dodal Boucher.

Snad ještě méně pochybností pak Boucher projevil, když měl hovořit o tom, co s týmem porážka udělá pro další utkání. „Jsem si naprosto jistý, že se ve čtvrtém zápase vrátíme zpět v plné síle a urveme důležité vítězství,“ pokýval hlavou.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.