bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Démon sedmých zápasů opět udeřil. Nevzdali jsme se, jásá Williams

25. dubna 2019, 12:30

Tomáš Zatloukal

Říkají mu "Mr. Game 7". Když se série láme v rozhodujícím duelu, přichází jeho chvíle. Nikdo nenastřádal v utkáních číslo 7 více bodů než on. Justin Williams svůj mimořádný rekord vylepšil i v noci ze středy na čtvrtek proti Washingtonu, když připravil vítěznou trefu pro Brocka McGinna.

Podeváté nastoupil do až mýtické bitvy, v níž už není kam uhnout, a poosmé slavil postup.

Williamsova bilance v sedmých střetnutí je takřka neuvěřitelná. To samé platí i o jeho produktivitě, s patnácti body je rekordmanem NHL. Se sedmi góly se pak dělí o prvenství s Glennem Andersonem, legendou Edmontonu.

Carolina na něj právem spoléhala a sedmatřicetiletý veterán s kapitánským céčkem na prsou nezklamal. "Je to úžasné, neskutečné," soukal ze sebe v rozhovoru s Pierrem McGuirem. V očích měl slzy. Slzy štěstí.

Kouč Rod Brind'Amour si před zápasem pochvaloval, že Williamse má v jinak prakticky nezkušeném kádru. Sám zažil, jak výtečně si všestranný útočník v klíčových partiích počíná.

Vždyť v roce 2006 byl, coby kapitán, u toho, když Williams pomohl (nejen) svými výkony v utkáních číslo 7 Carolině až ke Stanley Cupu. "Nemáme moc kluků, kteří by něco takového zažili. Jsem rád, že je tu aspoň Justin. Ne nadarmo se mu říká Mr. Game 7," tvrdil před nakonec více než devadesátiminutovým thrillerem v Capital One Areně.

Williams do něj vstupoval s pragmatickou větou. "Buď postoupíme, nebo si sbalíme na dovolenou." Nakonec si balí Alex Ovečkin a spol., tedy ještě nedávno Williamsovi spoluhráči. A také jediný tým, s nímž Williams sedmý mač prohrál.

Stalo se tak předloni, když Washington podlehl 0:2 Pittsburghu. "Tahle porážka mě bude pronásledovat," litoval Williams.

Teď kanadský forvard prožívá zcela odlišné pocity. Radost, snad i zadostiučinění. Veškerá dřina, jakou Carolina investovala do série s obhájcem Stanley Cupu, se vyplatila. "Nikdy jsme se nevzdávali, drželi jsme při sobě. Postoupili jsme díky tomu, že jsme věřili, že to můžeme dokázat," míní Williams.

V kariéře už získal tři prsteny pro vítěze Stanleyova poháru, patří mu i Conn Smythe Trophy z roku 2014. Teď chce zažít další dlouhou jízdu. "Uvidíme, jak daleko se dostaneme. Budeme dál bojovat," slíbil.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.