bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

David Clarkson nechce opakovat loňskou mizérii

3. září 2014, 15:10

Jan Šlapáček

Loňský příchod Davida Clarksona do jeho rodného Toronta provázelo velké nadšení. Záhy však zmizelo. Důraznému útočníkovi se herně nedařilo a ve světle štědré smlouvy, kterou mu Maple Leafs dopřáli, se z hrdiny stal takřka psancem.

Clarkson nikdy nepatřil mezi absolutní špičku a nebyl hráčem, který plní stránky novin. V New Jersey se však vypracoval ve schopného střelce, jenž se navíc nebojí soupeře poslat k ledu. Svými vlastnostmi imponoval většině hokejových fanoušků.

Toronto tak v roce 2013 muselo sáhnout hluboko do kapsy, aby tehdy devětadvacetiletého útočníka získalo. Clarksonovi, který ve dvou předchozích sezonách nastřílel dohromady 45 branek, připravilo sedmiletou smlouvu s průměrným platem přes pět milionů dolarů ročně. Už jen po této informaci bylo jasné, že jej Leafs nebrali do počtu.

Klub i fanoušci v hráči viděli nového lídra kabiny, což se ale nesplnilo. První sezona v modrobílém dresu skončila obrovským zklamáním. Clarkson nasbíral v 60 zápasech pouhých 11 bodů (5+6) a zůstal daleko za očekáváním. Dostalo se mu tak negativní mediální pozornosti. Novináři vytvářeli různé propočty, například kolik stál kanadský celek každý z Clarksonových gólů.

„Každý zažívá těžké chvíle, mohou to být dny i roky. Zatím jsem nezažil nic, co by se podobalo minulé sezoně. Suspendace, zranění, návrat po zranění a snaha najít herní rytmus. Byla to noční můra,“ přiznal sám hráč na jedné z letních akcí klubu.

Právě zranění a suspendace jistě z velké části stojí za nepovedenou sezonou. Vždyť hned na jejím začátku zmeškal kvůli trestu 10 zápasů a ještě do konce kalendářního roku to byly další dva. Zároveň je nutné podotknout, že přinejmenším prvnímu trestu se mohl jednoduše vyhnout. Stopku si totiž vysloužil v přípravném zápase za zapojení se do šarvátky ze střídačky. Zdravotní patálie jej pak obraly o dalších 10 duelů během tří měsíců.

Kanaďan, který nebyl nikdy draftován, se však za tyto nesnáze nechce schovávat. „Člověk nesmí hledat výmluvy, ale začít proti tomu něco dělat. Já vím, že musím znovu tvrdě pracovat. Jedině tak se z toho dostanu,“ zdůraznil Clarkson s jasným plánem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.