bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další povedené léto Stars: Nic to nezaručuje, musíme stále pracovat, ví Nill

4. července 2017, 15:00

Matěj Mayer

Od roku 2013, kdy se generálním manažerem Dallasu stal Jim Nill, je to každé léto podobné. Vedení Hvězd do mužstva přivede pomocí výměn či podpisů vynikající hokejisty a fanoušci klubu z Texasu se oprávněně těší na sezonu v naději, že jejich tým může dojít opravdu daleko. Skutečnost je ale taková, že Dallas se od zmiňovaného roku podíval do play-off pouze dvakrát a vyhrál jedinou sérii play-off.

V létě 2013 to byli Tyler Seguin, Sergej Gončar, Shawn Horcoff a trenér Lindy Ruff, které najal nově jmenovaný generální manažer Dallasu Jim Nill. O rok později prostřednictvím výměny získal Jasona Spezzu a podpisem volného agenta Aleše Hemského. V roce 2015 to byl Patrick Sharp, Antti Niemi a Johnny Oduya, po jejichž zisku byli Stars pasováni na jednoho z favoritů celého ročníku. Ne že by snad všechny posily nesplnily očekávání, tým se však dostal do vyřazovacích bojů za tu dobu jen dvakrát a srážely ho především nevyrovnané výkony brankářského dua.

Po zpackané uplynulé sezoně, kdy Hvězdy získaly jen 79 bodů a nepodívaly se do play-off, se Jim Nill rozhodl znovu jednat a poměrně radikálně proměnil tvář klubu. Přeplaceného finského brankáře Anttiho Niemiho vykoupil ze smlouvy a místo něj najmul vynikajícího Bena Bishopa, díky kterému už by neměl Dallas v příští sezoně tak často inkasovat. O lepší defenzivní prezentaci by se měl zasloužit také zkušený zadák Marc Methot, kterého nedávno získal z Las Vegas.

Další posily přišly už do tak dostatečně silné ofenzivy. Hned první den po otevření trhu s volnými hráči Dallas uzavřel tříletý kontrakt s českým centrem Martinem Hanzalem, v pondělí pak přišla vůbec největší bomba pro příznivce Stars. Jim Nill si plácl s ruským démonem Alexandrem Radulovem, který bude vázán v klubu pět sezon a v každé z nich si vydělá nadstandardních 6,25 milionu dolarů. Hvězdy tak možná získaly ideální pravé křídlo do první formace k Tyleru Seguinovi a kapitánu Jamiemu Bennovi. „Díky příchodu hráče takových kvalit máme tak talentované první dva útoky, jako nikdo jiný v lize,“ prohlásil Nill.

Jeho tým tak bude pro příští sezonu disponovat obdivuhodně silnou ofenzivní šestkou. „Radulov je špičkový hráč a také skvělý bruslař. Rychlost je pro nás důležitá, protože to je styl, kterým se chceme prezentovat. Je to silný chlap a my jsme nadšeni, že jsme získali elitního hráče do sestavy,“ řekl generální manažer. Radost z nové štace neskrýval ani ruský rebel. „Vždycky chcete hrát v týmu, který má šanci vyhrát, proto jsem šel do Dallasu. Jo, měli v minulosti několik těžkých let, ale všichni známe kvalitu hráčů, které mají. Teď navíc přivedli brankáře, obránce a dalšího centra. Když si to spojíte, je to tým, který chce opravdu vyhrávat,“ řekl útočník, který ve středu oslaví 31. narozeniny.

K tomu připočtěme nový kontrakt pro Mattiase Janmarka, talentovaného mladíčka, který kvůli zranění vynechal celou minulou sezonu, a ani ztráty Patricka Sharpa a Codyho Eakina nebudou tolik bolet. Doplňme, že novou smlouvu v Texasu nedostal Jiří Hudler a na kontrakt čeká také chráněný volný hráč Radek Faksa. Do seznamu přivedených posil lze také jednoznačně přidat uznávaného kouče Kena Hitchcocka, který s Dallasem vybojoval jeho poslední Stanley Cup v roce 1999.

Už nyní je jasné, že Stars prožívají další úspěšné léto a nevyhnou se velkým očekáváním nejen od vlastních fanoušků. Se současným kádrem, vylepšeným zejména o špičkového gólmana, si mohou dávat cíle jen ty nejvyšší. Na druhou stranu – všem nově příchozím hráčům už bylo 30 let a nejlepší léta tak zřejmě mají za sebou. Navíc dostali tučné dlouhodobé kontrakty, což by se nemuselo vyplatit.

„Jsme nadšeni z toho, co se nám zatím v létě povedlo, ale teď musíme začít pracovat, protože to zatím nic nezaručuje. Je výborné sledovat naší soupisku na papíře, ale naším cílem je dostávat se pravidelně do play-off a být úspěšní. Dostali jsme se do dobré výchozí pozice, ale stále musíme pracovat,“ je si vědom GM Stars Jim Nill. Sečteno podtrženo: Stars mohou patřit k favoritům na Stanley Cup, ale po zkušenostech z minulých let je na místě obezřetnost.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.