bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Čtvrtá lajna Vegas na výsluní. Nosek a jeho parťáci rozhodli první finálové utkání

30. května 2018, 11:00

Marek Galata

Zní to možná nečekaně. Pokud chtějí Washington Capitals srovnat stav finále Stanley Cupu, měli by se speciálně připravit na čtvrtou útočnou formaci Golden Knights. Přesně tato trojka ve složení Pierre-Edouard Bellemare, Ryan Reaves a Tomáš Nosek totiž zvrátila výsledek prvního utkání na stranu týmu z Las Vegas.

Skvělé gólové představení čtvrté lajny započal ve třetí minutě třetí třetiny Ryan Reaves. Sporným (a neodpískaným) krosčekem na Johna Carlsona si vytvořil prostor před brankou soupeře a odražený kotouč dopravil za záda Bradena Holtbyho. Připsal si tak gól ve druhém utkání po sobě, což se mu podařilo naposledy v závěru ledna 2015.

„Góly jsem si schovával,“ zubil se na novináře řízný útočník. „Nevím, jestli o tom víte, ale všem okolo neustále říkám, že si góly šetřím až na play-off.“

Je nutno podotknout, že oba góly jsou v letošních vyřazovacích bojích zatím Reavesovy jediné. Avšak oba velmi důležité. Prvním poslal na dovolenou ambiciózní Winnipeg a druhým srovnal skóre prvního utkání finále na 4:4.

Tomáš Nosek hvězdou utkání

Jeho počin pak korunoval dvěma brankami český křídelník Tomáš Nosek. Nejprve v padesáté minutě vstřelil rozdílový gól, když zužitkoval pas Shey Theodorea a z první napálil puk do odkryté klece.

„Plně jsem se soustředil na puk,“ vyprávěl po utkání Nosek. „Byla to opravdu těžká přihrávka, takže jsem se usilovně koncentroval na kotouč a na jeho trefení ve správný čas.“

Tři vteřiny před koncem základní hrací doby pak vítězství Vegas pečetil gólem do prázdné branky a byl vyhlášen první hvězdou utkání.

Přehlížení hrdinové

Slova chvály měl pro poslední útočnou formaci i trenér Vegas Gerard Gallant. „Je skvělé, když vidíte, že jsou tito kluci odměněni. Tvoří důležitou část naší party a je hezké, když dokážou přispět několika brankami. Dnes se jim povedlo vstřelit tři veledůležité góly ve třetí třetině, čímž rozhodli zápas.“

Odměny se však dočkali nejen hráči, ale i samotný trenér. Je dobře známo, že své útočné formace točí mnohem rovnoměrněji, než je tomu zvykem u ostatních týmů, tudíž i členové třetího a čtvrtého útoku mají šanci na slušnou minutáž. Dostávají tak kromě tradičních defenzivních úkolů i čas v útočném pásmu. Toho si cení také třetí člen čtvrté formace Bellemare.

„Nestává se každé utkání, že bychom měli takto rozhodující vliv,“ přiznal francouzský křídelník a pokračoval: „Byla zábava přispět týmu i ofenzivním způsobem. Jinak se však naše práce nemění: prostě se jen snažíme přehrát protivníka a dnes to vyšlo nad očekávání.“

I přes povedený výkon Reaves nevěří, že by se před příštím zápasem Ovečkin a spol. chystali speciálně na jeho útočnou vozbu. „Nemyslím si, že by zvlášť kvůli naší lajně pořádali nějaké mítinky a porady,“ říká zamyšleně. Při pohledu na listinu střelců se však nabízí myšlenka, že by to minimálně za zvážení stálo.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.