bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Čtrnáct týmů se dnes v noci vrací do akce, tři z nich budou bojovat o čelo Pacifické divize

10. ledna 2017, 20:30

Michal Muška

Základní část nejslavnější hokejové ligy se pomalu dostává do své druhé poloviny a dnes v noci pokračuje dalšími sedmi zápasy. Nejprve se rozehrají duely na ledě Buffala a Caroliny, ve dvě ráno se pak představí St. Louis proti Bostonu a Nashville přivítá Kosatky z Vancouveru. Detroit se pokusí zastavit rozjeté Chicago, Olejáři v rámci divizního souboje pohostí Žraloky a Dallas bude pokračovat ve svém kalifornském tripu na ledě Anaheimu.

1:00 Buffalo Sabres – Philadelphia Flyers

Sezonu jako na houpačce letos prožívají hokejisté Philadelphie. Ti se po pomalém rozjezdu nadechli k velkolepému tažení, aby na přelomu roku opět zabředli do výkonnostní krize. Tři body z posledních dvou zápasů však možná naznačují další obrat formy, který budou chtít Flyers potvrdit dnes v Buffalu. Tam se naposledy představili v říjnu roku 2015 a body nechali domácím po prohře 1:3. Oba loňské duely hrané v Pensylvánii ovšem Letci ovládli a dnes se tak pokusí o třetí výhru nad Šavlemi v řadě.

Oba celky zdobí nebezpečná přesilovka, se hrou v oslabení už je to ale v obou případech horší a tak bychom dnes mohli být v případě vysokého počtu vyloučení svědky mnoha zajímavých situací. V zápasech Flyers tradičně padá poměrně dost branek, na čemž má podíl nejen produktivní trio Giroux-Voráček-Simmonds, ale i pravidelně bodující obránci. Zatímco v dresu Sabres nasbíral letos více než deset kanadských bodů pouze Rasmus Ristolainen (ten jich má ale na kontě rovnou 26), v týmu Flyers najdeme takových beků hned šest.

1:00 Carolina Hurricanes – Columbus Blue Jackets

Kdo by před sezonou řekl, že na tom budou Canes v polovině soutěže lépe než třeba Tampa? Carolina zatím v této sezoně nepodává vůbec špatné výkony a stále živí reálné šance na postup do play-off, hlavní zásluhu na tom pak mají především výkony v domácí aréně. Hurricanes doma příliš bodů neztrácejí a nyní je čeká další výzva, přijede totiž tým Blue Jackets, který v posledních týdnech strhnul hlavní pozornost snad všech hokejových fanoušků a médií.

Columbus sice nakonec svou vítěznou šňůrou rekord NHL nepřekonal, i nadále ale vládne celé soutěži navzdory nízkému počtu odehraných zápasů. Dnes v Raleighu budou svěřenci Johna Tortorelly usilovat již o třináctou venkovní výhru a velmi důležitý i zajímavý bude jistě střet nejúdernější přesilovky NHL na straně hostů a nejlépe bránícího týmu v oslabení v podobě svěřenců Billa Peterse. Kdo z tohoto souboje vyjde dnes v noci jako vítěz?

2:00 St. Louis Blues – Boston Bruins

Z ledu Caroliny si Bruins předevčírem odvezli bod za porážku v prodloužení, nyní se přesouvají na západ, aby změřili síly v Missouri s tamními Blues. Ti se již tradičně drží na příčkách zajišťujících postup do play-off, přesto to ale ze strany St. Louis není tak dominantní jako v posledních letech. Svěřenci Kena Hitchcocka mají ze své současné třetí příčky v Centrální divizi blíže spíše k bojům o divoké karty, než o divizní titul. Co ale určitě fanoušky Blues těsí, jsou výkony ruského střelce Vladimira Tarasenko. Ten se se svými 43 body drží v popředí bodování celé ligy a je jednoznačným tahounem Bluesmanů.

V dresu Bostonu dlouho patřil k nejlepším střelcům celé soutěže David Pastrňák, nyní ale čeká český křídelník na gól již téměř měsíc a stále se tak nemůže dočkat dvacáté trefy v sezoně. Možná i jeho branky scházejí Medvědům k vyrovnanějším výkonům, které by zaručily ještě o něco jistější postavení v tabulce východní konference. I tak ale může být Claude Julien relativně spokojený, po dvou hubenějších letech totiž aktuálně Bruins drží druhé místo v Atlantické divizi.

2:00 Nashville Predators – Vancouver Canucks

Důležitý zápas dnes čeká hokejisty Nashvillu a Vancouveru. Oba týmy se totiž momentálně nacházejí těsně pod čarou postupu do play-off a v honbě za dvěma týmy s divokými kartami tak potřebují každý bod. Zatímco v Tennessee s tímto stavem bez pochyb panuje nespokojenost, v případě kanadského týmu se jedná spíše o milé překvapení. Experti totiž pobřežní celek odepisovali do nejspodnějších pater tabulky, svěřenci Willieho Desjardinse se však po kostrbatém začátku sezony zvedli a víkendová prohra na ledě Calgary byla pro Vancouver první bodovou ztrátou po šesti vítězstvích.

Canucks se tak momentálně nachází v lepším rozpoložení než jejich dnešní soupeř a svůj podíl na tom má i jejich nejproduktivnější hráč Bo Horvat (13+16). Ten je samozřejmě doplňován bratry Sedinovými, Vancouveru by se však jistě hodila větší podpora od modré čáry, nejproduktivnějším obráncem Kosatek je totiž s pouhými jedenácti body Ben Hutton. V obraně soupeře naopak chybí dlouhodobě zraněná hlavní hvězda P.K. Subban a o to větší zodpovědnosti se tak dostává švýcarskému bekovi Romanu Josimu.

2:30 Chicago Blackhawks – Detroit Red Wings

Jednoznačným favoritem dnešního klání ve Windy City budou domácí hokejisté, kteří se střetnou s hokejisty nedalekého Detroitu. Role byly v tomto tradičním střetu dvou týmů v posledních desítkách let rozděleny spíše opačně, posledních několik sezon ale cestují Red Wings do Chicaga v roli outsiderů a nejinak tomu bude i dnes. Hawks budou usilovat o čtvrtou výhru v řadě a upevnění pozice nejlepšího týmu v západní konferenci, kde jim momentálně stačí jen Minnesota Wild. Naopak Detroit bude muset pořádně zabrat, nechce-li letos přijít o šňůru úspěšných postupů do vyřazovacích bojů, a to navzdory tomu, že na hřištích soupeřů podává slušné výkony.

Oba vzájemné duely v roce 2016 vyhrálo Chicago, ten poslední v březnu v United Center poměrem 4:1. Když jsem výše zmiňoval střet nejlepší přesilovky soutěže s nejlepším oslabením, za zmínku stojí v tomto ohledu i souboj Chicaga s Detroitem. Jedním z důvodů trápení Red Wings jsou totiž přesilové hry, v jejichž využívání patří svěřenci Jeffa Blashilla na samé dno ligy. Dnes by si ale mohli čísla trochu vylepšit, jestli má někde Chicago totiž slabinu, tak je to právě hra v oslabení (76% úspěšnost).

3:00 Edmonton Oilers – San Jose Sharks

Souboj o čelo Pacifické divize se dnes bude konat ve zbrusu novém Rogers Place. První příčka momentálně patří Žralokům ze San Jose, v případě nočního úspěchu by se však do čela divize mohli vrátit domácí Oilers, kterým k tomu však ještě budou muset v souběžně hraném duelu v Anaheimu pomoci dallaské Hvězdy. Se samotným průběhem sezony tak mohou být spokojeni jak loňští finalisté z Kalifornie, tak jejich dnešní soupeři z Edmontonu, kteří čekají na postup do play-off od roku 2006. Že by to letos konečně mohlo vyjít je především zásluha Connora McDavida, který se v posledních dnech po menší odmlce opět vrátil do čela kanadského bodování soutěže, když za poslední tři zápasy nasbíral pět asistencí. Naposledy to však jeho týmu nepomohlo, Olejáři totiž podlehli Ottawě 5:3.

Sharks mají vzpomínky na svůj poslední zápas lepší, doma totiž přehráli Detroit vysoko 6:3. Dvěma body se na výhře opět podílel nejproduktivnější Žralok Brent Burns, který letos vládne produktivitě obránců se ziskem 39 bodů ve 40 zápasech. Dva góly ve třetí třetině pak zaznamenal i Joe Pavelski a dosáhl tak na milník 600 bodů v kariéře. Načne dnes v Edmontonu sedmou stovku a pomůže tak udržet svému týmu průběžné vedení v Pacifické divizi?

4:00 Anaheim Ducks – Dallas Stars

Hokejisté Dallasu budou chtít dnes v Anaheimu prolomit trend z posledních vzájemných zápasů, kdy již pětkrát po sobě zvítězil tým s výhodou domácího prostředí. Stars se tak pokusí navázat na svůj výkon z dubna 2015, kdy v Honda Center zvítězili přesvědčivě 4:0 a zároveň potvrdit zisk dvou bodů ze včerejšího divokého představení v nedalekém Los Angeles. Hvězdy potřebují další body jako sůl, stále se totiž nachází na pozicích, které v dubnu znamenají konec sezony. Jamieho Benna po delší době nevídáme na čelních příčkách bodování soutěže, lépe si se ziskem 41 bodů vede Tyler Seguin, kouči Ruffovi by ale jistě přišlo vhod, kdyby se po včerejší premiérové trefě v dresu Stars rozehrál do formy po dlouhém zdravotním výpadku i Jiří Hudler.

Jak již bylo zmíněno o pár odstavců dříve, v případě jisté souhry výsledků se Kačeři dnes mohou posunout do čela své divize. To ale budou muset předvést lepší výkon než v Minnesotě, kde se prosadili pouze jednou a těsně tak svému soupeři podlehli. Právě produktivita letos Anaheim trochu zlobí, na čele klubové produktivity dokonce nenajdeme ani jednoho z dvojice Getzlaf-Perry, nýbrž důrazného centra Ryana Keslera (16+19). Zaberou dnes Ducks směrem dopředu proti Dallasu, jehož obrana rozhodně není nepropustná?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.