bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Conn Smythe Trophy patří i letos Crosbymu

12. června 2017, 6:23

Jan Šlapáček

Před předáním Stanleyova poháru byla v Nashvillu rozluštěna ještě poslední hádanka, a to ta, který hokejista si odnese cenu pro nejužitěčnějšího hráče vyřazovacích bojů. V konkurenci Jakea Guentzela a Jevgenije Malkina si Conn Smythe Trophy přebral Sidney Crosby.

Kanadský hokejista zažil jednu z nejlepších sezón ve své kariéře, dost možná i tu nejlepší. Jako kapitán dovedl nejdříve svoji rodnou krajinu k vítězství na Světovém poháru, na němž byl vyhlášen nejlepším hráčem.

Následovala základní část zámořské NHL, v níž nasázel čtyřiačtyřicet branek (druhé nejlepší číslo v kariéře) a vystřílel si cenu pro nejlepšího střelce zámořské soutěže, když skončil před všemi věhlasnými kanonýry.

Třešničkou na dortu bylo pro kapitána Penguins letošní play-off nejlepší hokejové soutěže světa. V celkové produktivitě skončil se sedmadvaceti body na druhém místě o bod za Malkinen a kromě Stanleyova poháru zvedl nad svoji hlavu i Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče vyřazovacích bojů. Podruhé ve své kariéře, podruhé za dva roky.

Crosby během play-off nevynikal pouze svou hrou v útočném pásmu, ale také pomáhal výrazně svým spoluhráčům směrem dozadu, což nakonec přelilo misky vah na jeho stranu před Malkinem či Guentzelem.

Vyřazovací boje ale nebyly pro Crosbyho vždy růžové. Ve druhém kole play-off se musel po likvidačním zákroku Niskanena vypořádat s otřesem mozku, kvůli kterému byl nucen i jedno utkání vynechat. Se vším se ale popral a znovu se tučně zapsal, i s pár výstřelky, do historie NHL.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.