bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Češi v naději: Juniorský šampión Lauko zabojuje o dres Krejčího a Pastrňáka

16. září 2019, 12:00

Jiří Lacina

Loni šel na řadu ve třetím kole draftu, kde si jej zamluvili Boston Bruins. Sezónu odehrál v juniorské QMJHL, s Rouyn-Noranda Huskies dokonce vybojoval prestižní Memorial Cup. 41 bodů 21+20) ve 44 zápasech a dalších 13 bodů v 19 utkáních play off nejsou na juniorské poměry nijak ohromující čísla, na druhou stranu nejsou ani špatná.

Otázka zni, jak letos? Zpět do juniorů na farmu nebo snad do NHL?

Důležitý bude tréninkový kemp. Loni v něm dostal poměrně dost prostoru, čemuž významně napomohlo také to, že A tým Bruins strávil jistý čas propagačními duely v Číně. Než se zranil, vstřelil v přípravě dva góly. Zanechal natolik dobrý dojem, že se jej Bruins rozhodli nevracet domů a „umístili“ ho v Severní Americe.

„Byla to pro mě obrovská zkušenost, ať už jde o základní část, play off nebo samotný pohár,“ říká český levý křídelník k vítězné jízdě s Huskies. „Moc jsem si to užil. Jsem šťastný, že jsem po sezóně zvedal nad hlavu dvě trofeje.“

V závěru ročníku hrál se zraněním ve spodní polovině těla. Celá sezóna z něj udělala zkušenějšího hráče, teprve v devatenácti letech má přitom stál dost času se zlepšovat. „První měsíc jsem to nenáviděl,“ říká k zámořskému drilu. „Na konci ale vzhlédnete a vidíte, že jste něco vyhráli.“

„Byla to správná volba. Jako hráč jsem se hodně změnil. Zlepšil jsem angličtinu, celkově jsem jiný hráč, jiná osobnost, jsem šťastný, že jsem se rozhodl takhle,“ dodává k prvnímu roku za Atlantikem. 

Zranění ho na konci sezóny limitovalo, na druhou stranu v létě měl dost času na regeneraci. „Skrýval jsem to. Cítil jsem to dost, hlavně na počátku turnaje,“ říká k bolestivému vyvrcholení sezóny. „Sám nevím, co to bylo, ale nakonec to dopadlo dobře. Ničeho nelituju,“ shrnul Lauko.

Odborníci na něm oceňují zejména tah na bránu. Na ledě zbytečně neokouní, hraje s nasazením. Otázkou je, zda by pro něj případná American Hockey League byla správná volba. V devatenácti letech je pořád dost křehký na soutěž, kde si někteří borci získávají ostruhy bezohlednou hrou. To poslední, co by Bruins chtěli, je zbrzdit mladíkův vývoj nějakým surovým hitem.

Za ten rok se dost naučil, kde stráví ten další, se teprve ukáže. „Těžko říct, kde budu hrát, určitě si budu chtít vybojovat místo v Bostonu. Nikdy nevíte, co se může stát. Chci být dál pozitivní a co se stane, to se stane,“ říká Jakub Lauko.

Čtěte také:

Češi v naději: Nečas už chce konečně hrát NHL. Nabízí se místo po Williamsovi

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.