bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Čekání na jubilejní gól ukončeno. Marchand se zapsal mezi pět elitních střelců Bostonu

5. dubna 19:00

Jan Vojkůvka

Kapitán Bostonu Bruins Brad Marchand se konečně dočkal. Po desetizápasovém čekání vsítil svůj jubilejní 400. gól v NHL. V historii Bruins se stal teprve pátým hokejistou, kterému se povedlo tuto hranici prolomit.

Když Brad Marchand vstřelil 9. března svůj 27. gól v této sezoně, čímž se dostal na číslo 399, rozhodně nečekal, že jej čeká další neskutečně dlouhé čekání na jubilejní branku. Hned desetkrát ovšem vyšel naprázdno a až v noci na pátek proti Carolině dokázal vstřelit svůj čtyřstý gól.

V první třetině zápasu dostal přihrávku za obranu a jeho únik dokázal na první pokus Frederik Andersen vychytat. Jenže posléze do brankáře Marchand vjel a puk propadl za záda bezmocného gólmana Caroliny. Branka platila, jelikož Marchandův pád byl způsoben vracejícím se Brentem Burnsem, kvůli němuž kapitán Bostonu ztratil rovnováhu a nedobrovolně narazil do Andersena.

„Poslední dobou jsem se už snažil na to moc nemyslet,“ smál se Marchand při vzpomínce, jak dlouho se trápil při snaze vsítit 400. gól v NHL. „Ale bylo to jako snažit se přehlédnout slona v pokoji, takže je hezké, že to konečně padlo,“ řekl kapitán, jenž se podílel na vítězství Bostonu 4:1.

„Je fajn, že jsme na to ještě dokázali navázat opravdu vydařeným zápasem,“ pokračoval Marchand, který se ale rozhodně pokořenou metou nechce nechat uchlácholit. Během kariéry toho chce ještě zvládnout mnohem víc, byť je mu už 35 let. „Zatím se snažím nemyslet na věci, kterých jsem dosáhl, protože stále hraju. Jsou tu mnohem větší cíle a doufám, že jich ještě hodně zvládnu. Vzpomínat na to, co jsem dokázal, budu až na konci kariéry,“ dodal.

Marchand se stal v historii Bruins pátým hokejistou, který dokázal v dresu tohoto tradičního týmu z Original Six nastřílet 400 branek. V historické tabulce jsou před Marchandem Rick Middleton (402 gólů), Patrice Bergeron (427), Phil Esposito (459) a na samotném vrcholu je Johnny Bucyk (545).

Přinejmenším na druhou příčku, kterou drží Esposito, by měl Marchand ještě během kariéry zaútočit. Smlouvu má platnou sice už jen na příští sezonu, ale dá se očekávat, že si kariéru u Bruins ještě prodlouží. Sám totiž prozatím na konec ani zdaleka nemyslí. Otázkou pak pouze je, jestli Esposita dostihne dřív, než se to povede Davidu Pastrňákovi, jenž má aktuálně na kontě 348 branek a letos opět atakuje hranici 50 vstřelených gólů během sezony.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.