bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Blashill prodloužil v Detroitu. Kritika není na místě!

2. dubna 2019, 18:13

Jan Šlapáček

O budoucnosti Jeffa Blashilla je rozhodnuto. Pětačtyřicetiletý trenér se s Kenem Hollandem domluvil na prodloužení své končící smlouvy o dva roky a povede Red Wings za lepšími zítřky i v dalších ročnících. Správný krok ze strany klubu?

Fanouškovský tábor Red Wings se dělí na dvě skupiny. Jedna tohle rozhodnutí kritizuje a druhá ho vítá s otevřenou náručí. Více členů ve svých řadách má první skupinka, která mladému trenérovi vyčítá ve většině případů i věci, které on sám ovlivnit nemůže.

Výsledky. Ano, Detroit se potřetí v řadě pod vedením Blashilla nedokázal dostat do vyřazovacích bojů, ale je to vina samotného kouče? Dá se objektivně dojít do play-off s obranou, která nese jména Jonathana Ericssona, Trevora Daleyho, Niklase Kronwalla či Dannyho DeKeysera? Inu, ať si na tuhle otázku odpoví každý sám.

Práce s mládím

Hlavním důvodem, proč se Blashill dočkal nového kontraktu, je zlepšování mladých hráčů. To umí americký trenér dokonale. S mladíky zažil úspěšné roky v AHL a přenáší to i do současnosti. Z Dylana Larkina udělal elitního útočníka soutěže, Andreas Athanasiou se dostal přes metu třiceti vstřelených branek, dobře si vede Anthony Mantha a i výkony dalších mladíků se zlepšují.

Tyler Bertuzzi, Dennis Cholowski, Filip Hronek, a nebo i úplný nováček Taro Hirose. Všichni tihle hráči vypadají do budoucna velice slibně a již v letošním ročníku ukazují, že se s nimi bude muset počítat. K tomu připočtěme pár hodně talentovaných hráčů mimo první tým, samozřejmě včetně Filipa Zadiny. Pokud se nic nezadrhne, tak Red Wings čekají v blízké budoucnosti opět skvělé časy. Chce to však čas a důvěru.

Protože ačkoliv se Detroit i letos nachází u dna celé soutěže, téměř nikdo jeho výkony nekritizuje. Podle zámořských odborníků hrají Red Wings na hranici svých možností, s čímž se dá souhlasit. Ve většině zápasů, i se silnějšími soupeři, dokázali být důstojným soupeřem a nehrálo se proti nim snadno. Svědčit o tom může i to, že Detroit v letošní sezóně prohrál nejvíce zápasů jednobrankovým rozdílem ze všech týmů NHL.

Největší slabinou současného týmu je obrana, na které bude muset Holland pořádně zapracovat, aby ji do příštích ročníku kvalitativně zvedl o pár úrovní výš. Bez takového počinu se jinak Red Wings budou těžko dostávat rychle nahoru. A kdo ví, co přijde letos v létě. Není žádným tajemstvím, že by Detroit rád zaútočil na získání Erika Karlssona, kdyby se stal volným hráčem, ale to o pár měsíců předbíháme.

Nejbližším tématem pro Red Wings bude draftová loterie a poté střádání plánů na samotný draft. Kdyby se celé organizaci tahle událost povedla stejně jako v minulé sezóně, byla by to pro klub z Michiganu malá senzace. Dostane Blashill pod ruku další velký talent? Dozvíme se na konci června.

Blashill získává zkušenosti

„Chceme zde vytvořit tým s úspěšnou budoucností a jsme si jisti, že právě Jeff dokáže z našich mladých hráčů dostat to nejlepší, co se v nich skrývá. I on sám se toho hodně naučil a získává další cenné zkušenosti. Líbí se nám, s jakým úsilím tým hraje a jak touží vyhrát každý zápas. Tohle je klíč pro naši budoucnost," řekl na tiskové konferenci Ken Holland.

Nové zkušenosti bude Blashill pravděpobodně nabírat znovu i na mistrovství světa, kde by se podle zákulisních informací měl potřetí v řadě postavit na lavičku USA.

Myslíte si, že je Jeff Blashill správným trenérem pro Detroit?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.