bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Berglund se plánuje vrátit k hokeji. Ničeho nelituju, říká

3. června 2019, 4:28

David Zlomek

Aféra Patrika Berglunda byla snad nejpodivnější událost letošního ročníku NHL. Bylo to v prosinci, když se z ničeho nic nehlásil ke svému mužstvu Buffalu Sabres a posléze se sbalil a odletěl domů. Jak to dopadlo? Klub mu po právu vypověděl smlouvu a Berglund se stal nechráněným volným hráčem. V USA tak nechal bez mrknutí oka něco přes dvanáct milionů dolarů.

Jednatřicetiletý Švéd se ke svému úprku nikde moc nevyjadřoval. Až nedávno poskytl rozhovor Andymu Stricklandovi. Novináři, který celoročně přináší informace o St. Louis Blues. Tedy o klubu, kde Berglund roky působil. 

„Mám se celkem fajn,” zněla jedna z prvních vět telefonického rozhovoru. „Jsem doma ve Švédsku, tak nějak se jen flákám. Ale už začínám makat. Posiluju a tak. Už se nemůžu dočkat, až budu v příští sezoně zase hrát. Ať je to kdekoliv.”

Neupřesnil, kde přesně by to mělo být, nicméně návrat do nejlepší hokejové ligy světa nevylučuje. 

„Dveře do NHL nechávám otevřené, ale taky jich mám několik otevřených tady v Evropě,” zůstával tajemný. 

„Zkoušel jsem to s golfem, ale už to dělám nějakou dobu a nezlepšuju se, takže se asi ještě na pár let vrátím k hokeji,” žertoval potom.

Není tajemstvím, že byl s výměnou, která ho poslala ze St. Louis do Buffala, hrubě nespokojen. Blues ho draftovali, oddaně jim sloužil přes deset sezon a St. Louis se stalo jeho domovem. Jeho spoluhráči byli zároveň jeho nejlepší kamarádi, což přesun k Niagarským vodopádům ještě ztížilo. 

To se také odrazilo na jeho letošních výkonech. Za Sabres odehrál 23 zápasů a získal jenom čtyři body. Jeho čas na ledě měl také sestupnou tendenci.

„Bylo pro mě těžké přizpůsobit se té situaci. Vlastně i situaci v Buffalu,” vysvětloval. „Nesouhlasil jsem tam se spoustou věcí. Jaké měli plány, jaké jsem měl mít úlohy na ledě... Prostě jsem si neužíval hokej. V té době jsem nechtěl výměnu, já jsem nechtěl nic. Jenom jsem si řekl, že z toho chci pryč.”

Jak můžeme z jeho slov poznat, peníze byly to poslední, co by ho v té chvíli zajímalo. 

„Nemyslím si, že smlouva a peníze jsou ty nejdůležitější věci. Hokej je něco, co miluju. Je to má vášeň. To, co se stalo loni v létě, bylo strašné. Nebyl jsem šťastný,” popisoval.

Berglundovi se dostalo podpory od bývalých spoluhráčů ze St. Louis. Věděl, že nekončí. Potřeboval jenom čas na to, aby si urovnal své myšlenky a stanovil si priority. 

„Popravdě, tak nějak jsem věděl, když se to všechno dělo, že chci pořád hrát. Bylo to ale moje rozhodnutí, kterého jsem nikdy nelitoval,” dodal švédský útočník.

Petr Adler: prapodivný příběh Patrika Berglunda

Díky své pauze má také hodně času na sledování hokeje. A svých kamarádů ze St. Louis obzvlášť. Během jejich jízdy vyřazovacími boji nevynechal ani zápas. Nejvíc v kontaktu je asi s Jadenem Schwartzem, se kterým si volá každý týden. 

„Kéž bych s nimi mohl teďka hrát, jsem za ně moc šťastný. Město si to zaslouží, fanoušci také... Pokud to celé vyhrají, dostanu se přes Atlantik ať to stojí, co to stojí! Budu tam,” zakončil svůj rozhovor.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.