bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bedard velebí Mrázka! Je náš MVP, má jasno. A není sám

5. dubna 14:00

Tomáš Zatloukal

Petr Mrázek zažívá sezonu chudou na výhry, zato bohatou na zákroky. V kleci Blackhawks si opravdu začape, prakticky nekonkurenceschopný mančaft ho zápas co zápas nechává pod ostrou palbou. A ostravský rodák čaruje. Chytá tak skvěle, že před ním opakovaně hluboce smekl i Connor Bedard. Rodící se superstar naposledy pro klubovou TV prohodila: „Petr je náš MVP.“

MVP.

Most valuable player.

Nejužitečnější hráč.

Ano, Bedard platí za nejsledovanějšího borce v chicagském dresu, přitahuje masivní pozornost. Ale ani on samotný se nepovažuje za největšího tahouna tradičního klubu z Windy City.

Favorit na zisk Calder Trophy (a nejlepší nováček NHL za březen) básní o Mrázkovi, který za poslední tři mače čelil 102 ranám. Inkasoval jen pětkrát!

„Když je v top formě, tak se překonává soupeřům opravdu těžko,“ říká Bedard na adresu českého gólmana, který nedávno podepsal s Černými jestřáby novou dvouletou smlouvu.

Za celou sezonu si Mrázek zaslouží nejen štědrý kontrakt na 8,5 milionu dolarů, ale také absolutorium. I analytické údaje potvrzují, že průměrný brankář by si na jeho místě vedl o poznání hůře. Ostatně, stačí se podívat na statistiky náhradníka Arvida Söderbloma.

Bezradný Švéd má téměř o tři procenta (!) nižší úspěšnost zákroků. To je šokující číslo, obří propast.

I to je důvod, proč se Mrázkovi dostává uznání ze všech stran. (Nejen) hokejová veřejnost vidí, že se může mezi třemi tyčemi jednoho z ligových otloukánků přetrhnout. A že podává excelentní výkony.

Ve fázi kariéry, kdy se od něj už příliš nečekal návrat mezi špičku v oboru. V jednatřiceti, po letech, kdy střídal světlé chvilky se slabšími momenty.

„Mrázek udělal pro Blackhawks úplně všechno, co mohl. Jako už tolikrát. Góly ale střílet nemůže. Bez něj by každopádně bylo skóre mnohem horší než 1:2,“ glosoval Mrázkovo čerstvé představení proti NY Islanders blogger Nate Brown.

„Je chicagským MVP,“ souhlasí s Bedardem. A co vy?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.