bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bakera získal "zrádce" Vesey. Zhrzený Nashville mu sportovně pogratuloval

10. dubna 2016, 18:00

Tomáš Zatloukal

"Blahopřejeme Jimmymu Veseymu k zisku Hobey Baker Award. Je historicky druhým hráčem draftovaným Predátory, jemuž se podařilo na toto ocenění dosáhnout," stojí na oficiálním klubovém twitteru Nashvillu. Gratulací v duchu fair-play jako by ambiciózní organizace z Tennessee pomyslně uzavřela hořký příběh, který si pro ně nachystal právě čerstvě honorovaný kapitán Harvardu.

Oč jde? Predátoři se těšili, kterak v závěru sezóny na své soupeře vytasí mocnou zbraň. Pro Veseyho, rodáka z Massachusetts, si nachystali místo v top-six, jednom z elitních dvou útoků. Paul Fenton, asistent generálního manažera, Davida Poilea totiž údajně z úst talentovaného forvarda při osobním setkání po jednom ze zápasů univerzitní NCAA uslyšel, že se Vesey chystá s Nashvillem podepsat nováčkovskou smlouvu.

Jenže po přestupové uzávěrce Vesey oznámil, že míří na hráčský trh. Spekuluje se, že se upíše bostonským Medvědům. Mělo by to smysl - z kraje Medvědů pochází, za Boston navíc hrál i jeho otec Jim. Preds těžko rozdýchávali údajnou "zradu" z Veseyho strany, vždyť kvůli němu nepořídili žádnou z vyhlížených posil, volnou pozici drželi pro něj. Sám americký reprezentant, jehož jsme loni mohli sledovat na MS, ovšem nashvillskou verzi příběhu popřel.

Jeho agent posléze vydal prohlášení, že Predátoři byli předem informováni o tom, že se mají řídit vlastním úsudkem a nespoléhat na to, že Vesey se jim upíše. Mezi oběma tábory to začalo vřít, vztahy se napjaly. Poile se musel nedobrovolně rozloučit s hráčem, na něhož, z dnešního pohledu, zbytečně vyplýtval třetí volbu v draftu 2012. Vesey zase získal nelichotivou nálepku muže, který nedrží slovo, bez ohledu na to, jak se vše doopravdy seběhlo.

Nyní se může soustředit na příjemnější starosti, i díky férové reakci Nashvillu se i on smí ohlédnout za celou kauzou a začít řešit svou budoucnost v NHL. Do nejslavnější ligy světa vstoupí s vizitkou čerstvého držitele nejprestižnější vysokoškolské hokejové trofeje, v hlasování o vítězi Hobey Baker Award předčil Thachera Demka, brankářskou naději Vancouveru Canucks, a nováčka v NCAA Kylea Connora, loni draftovaného Winnipegem Jets z prvního kola.

Vesey si o vítězství řekl skvělým střeleckým apetitem, na 24 gólů potřeboval jen 33 zápasů (celkem zaznamenal 46 bodů), navíc se osvědčil jako výborný lídr. Se svou kandidaturou uspěl na druhý pokus, loni se probojoval do širšího finále, tedy mezi desítku hráčů, nicméně v konkurenci Jacka Eichela neměl nárok.Na závěr drobná poznámka: Pokud se ptáte, který Predátory draftovaný hráč získal Bakera před Veseym, tak vězte, že jde o Blakea Geoffriona.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.