bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Agresor či oběť? Hvězdný McDavid suspendován na dva zápasy

23. února 2019, 9:10

Jiří Lacina

Většinou je to on, po kom se soupeři ohánějí. Komu nedají vydechnout, dohrávají ho, hákují, osekávají ze všech stran. Tentokrát si Connor McDavid vyzkoušel opačnou úlohu. Místo štvané zvěře byl na zlomek vteřiny lovcem. A musí za to zaplatit.

Jak oznámila v pátek pozdě večer evropského času National Hockey League, dvaadvacetiletý kapitán Edmontonu Oilers byl suspendován na dva zápasy, během nichž bude svému týmu chybět. Dodatečný trest se vztahuje k zákroku na Nicka Leddyho ze čtvrtečního duelu Edmontonu s New York Islanders, konkrétně z 18. minuty první třetiny. McDavid za něj v utkání obdržel dvě minuty.

Sami můžete na připojeném videu posoudit, o jak závažný delikt šlo. McDavid je všechno, jenom ne zákeřný hráč. Většina fanoušků asi ve srážce úmysl nenajde. Leddy navíc přijíždějícího agresora viděl. Novinář listu Edmontonu Journal se pořádně rozčiluje, když píše: „McDavid byl potrestán za to, že je McDavidem!“.

„Zatímco ostatní ho mohou faulovat s veškerou chutí, aniž by byli mnohdy vůbec vyloučeni, McDavid, poprvé v roli útočníka, dostane za neúmyslný zásah suspendaci dva zápasy?“ dodává list.

Reakce přišla také z klubu, kde za skupinu Oilers Entertainment Group promluvil její výkonný ředitel Bob Nicholson: „Jsme velmi zklamaní rozhodnutím NHL suspendovat Connora McDavida na dva zápasy. S verdiktem silně nesouhlasíme, pro nás i fanoušky je to v kritické fázi sezóny obtížně přijatelné. Connor má naší jednoznačnou podporu.“

Trest je shledán příliš tvrdým, většina odborníků a fanoušků zřejmě počítala jen s dodatečnou finanční pokutou. Peněžní újma útočníka Edmontonu stejně nemine, v souladu s kolektivní smlouvou bude McDavid krácen o adekvátní částku na svém příjmu, v jeho případě to bude 134 408 dolarů. Peníze půjdou do Hráčského fondu.

Co je podstatnější, kanadský fenomén je tímto významně handicapován v boji o první místo v produktivitě, kde ztrácí na Nikitu Kučerova už tak propastných patnáct bodů. Chybět bude rovněž svému týmu, jehož šance na postup do play off se tímto odsouvají do oblasti čiré teorie.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.