bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Agent se zastal Frolíka: Proč zase vysedává na tribuně?

1. ledna 2019, 19:30

Jiří Lacina

Už se mu to letos jednou stalo. Trenér z něj v úvodu sezóny udělal zdravého náhradníka. A teď znovu. Hráč, který má smlouvu do konce příští sezóny a z platového stropu Calgary Flames odkrajuje ročně 4,3 miliónu dolarů, se opět nevešel do sestavy. V zápise sobotního utkání Calgary a Vancouveru byl Michael Frolík uveden jen jako náhradník.

To rozčílilo jeho agenta Allana Walshe natolik, že se o vedení klubu otřel na twitteru. „Hodně lidí v Calgary si klade otázku, proč je Frolík mimo sestavu,“ napsal hráčský zástupce. „Držet jednoho z nejvýkonnějších a nejvšestrannějších útočníků pouze na tribuně znamená degradaci jinak skvělého týmového hráče.“

Walsh neopomněl dodat, že Frolík je v přípravných kempech pravidelně jedním z nejlepších hráčů Flames v oblasti fyzických testů. Rok co rok. Sám hokejista nechtěl intervenci svého agenta obšírněji komentovat, pár vteřin ale novinářům dal.

„Omlouvám se, ale v téhle situaci nemyslím, že ze mě dostanete odpověď,“ řekl calgarskému tisku, odkud jeho slova převzaly další servery. „Míním se soustředit na dnešní zápas, abych klukům pomohl vyhrát. S časem, kterým jsem na ledě měl, se těžko dostávám do hry. To se stává. Teď jsem ale zpět, chci bojovat a soustředit se na dnešní utkání,“ svěřil se v okamžiku, kdy už věděl, že znovu nastoupí.

Frolík vynechal patnáct zápasů kvůli zranění kotníku. Poslední duel odehrál 19. listopadu, po zranění naskočil do hry 22. prosince proti St. Louis. V tomto, ani v dalším utkání po vánočních svátcích proti Winnipegu však nebodoval, možná také proto trenér reagoval jeho stažením ze hry. Poprvé mu přitom dal jen něco přes deset minut, podruhé ještě o minutu méně.

Po vynechaném duelu s Vancouverem už v pondělí proti San Jose v sestavě opět nechyběl. Kouč ho vrátil do druhého útoku k Backlundovi a Tkachukovi a Frolík se odvděčil dvěma gólovými nahrávkami, jimiž pomohl k divoké výhře nad Sharks 8:5.

Za rozpačitými výkony po návratu může být i fakt, že Frolík stále nemá kotník ve stoprocentním pořádku, svádět na něj ale nic nechce. „Samozřejmě to není perfektní, ale nechci se vymlouvat. Už jsem předtím bruslil a prohlásil, že jsem v pořádku a půjdu hrát. Určitě to ještě nějakou chvíli vezme. Mám to zatejpavané, pocitově je to jiné, ale bez výmluv. Dám do toho všechno,“ slíbil před zápasem se San Jose Frolík.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.