bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ztráta pro obranné řady Islanders. Boychuk bude chybět až čtyři týdny

20. dubna 2019, 14:25

Jan Vojkůvka

New York Islanders půjdou přinejmenším do semifinále Východní konference bez obránce Johnnyho Boychuka. Zkušeného beka trápí blíže nespecifikované zranění v dolní polovině těla. Zdravotní trable se objevily v posledním duelu série proti Pittsburghu, ve kterém Boychuk schytal tvrdou ránu pukem do nohy.

Boychuk, který se podílel svými výkony na hladkém postupu Islanders přes Pittsburgh (4:0 na zápasy), schytal v úterním čtvrtém duelu série ránu pukem po zblokování střely obránce Marcuse Petterssona během druhé třetiny. Po odchodu z ledu se už do hry nevrátil.

„Vždy, když přijdete o hráče základní sestavy, je to ztráta,“ neskrýval zklamání generální manažer Lou Lamoriello během pátečního vyjádření, které cituje oficiální web NHL. „Naštěstí máme dostatek hráčů do obrany, kteří jsou připraveni hrát. Dá to šanci jinému hokejistovi.“

Očekává se, že by Boychuka měl nahradit v sestavě Thomas Hickey. Spojil by se tak nejpravděpodobněji v páru s Nickem Leddym. Možností je také nasazení Lucy Sbisy, který v minulé sezoně pomohl Vegas projít až do finále Stanley Cupu.

Také Hickeyho v této sezoně trápily zdravotní problémy a od poloviny prosince nehrál dva měsíce. Po uzdravení se do sestavy dostával jen sporadicky. Skvěle ho totiž v sestavě nahradil Devon Toews.

Boychuk by mohl návrat do letošního play off stihnout v případě, kdyby Islanders prošli do finále konference. O postup se utkají s lepším ze série mezi Washingtonem a Carolinou, která je prozatím srovnána 2:2 na zápasy.

Pětatřicetiletý Boychuk, jenž má u Islanders smlouvu v hodnotě 6 milionů ročně ještě na tři sezony, odehrál v tomto ročníku během základní části 74 zápasy s bilancí 3 gólů a 16 asistencí. V play off přidal další 4 zápasy (0+1), přičemž hrál v průměru okolo 18 minut na utkání.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.