bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zpropadený Nečas, už zase! Naštvaný Benn praštil hokejkou, česká kometa lámala rekordy

26. ledna 2023, 16:05

Tomáš Zatloukal

V Dallasu nejspíš bude tím, jehož jméno se nevyslovuje. Martin Nečas podruhé v sezoně rozsekl proti Hvězdám prodloužení, tentokrát náramnou ranou pod horní tyč Oettingerovy klece. "Byla to od něj fakt povedená akce," chválil kouč Caroliny Rod Brind'Amour dvojnásobného extraligového šampiona. "Neči" si jednou ranou vystřelil hned dvě osobní maxima: v počtu bodů (42) a gólů (19) za sezonu. A zase jednou potvrdil Brind'Amourova nedávná slova: "Je pro nás klíčovým hráčem."

Hurikáni našli v Nečasovi ofenzivního lídra.

Čtyřiadvacetiletý hokejista je neproduktivnějším borcem z celého mančaftu, byť už mu na paty šlape kreativní Fin Sebastian Aho. Ten toho v této základní části odehrál méně (o sedm mačů), na Nečase ztrácí jediný bod.

I kdyby si pořadí na špici týmového bodování prohodili, prožívá rodák z Nového Města na Moravě báječný ročník.

"Vždycky v sobě měl potenciál, teď ukazuje, co v něm je," velebí Nečase Brind'Amour.

Může se na něj spolehnout za každé herní situace, nicméně když dojde na hru tři na tři, mix kvalit bývalého hráče brněnské Komety obzvlášť vyniká. Rychlost, šikovnost, vysoká herní inteligence.

"Vybojovali jsme puk, vjel jsem do třetiny, otočil jsem se a všiml si, že mám před sebou trochu prostoru. Najel jsem si na střed a zkusil vystřelit pod soupeřovou hokejkou a naštěstí to tam padlo," popisoval svou vítěznou trefu.

Mimochodem, v prodloužení jich má na kontě už pět!

Od chvíle, kdy za Carolinu nastupuje, má z jeho spoluhráčů lepší bilanci jen Aho. Další důkaz toho, že hra tři proti třem mu vyloženě sedí.

Navíc se tak trochu stává postrachem Stars. Dallasu sebral naději na bonusový druhý bod už podruhé za sebou. Zklamaný kapitán Jamie Benn se s tím vyrovnal po svém - po Nečasově zásahu vzteky švihl hokejkou do břevna za Oettingerovými zády.

Emoce. Ryzí, čisté, bezprostřední. 

A zcela opačné, než prožíval Nečas, druhá nejproduktivnější česká osmaosmdesátka v NHL.

Mezi krajany je celkově třetí, mezi ním a Davidem Pastrňákem najdete jen o bod lepšího Tomáše Hertla. I to je dobré měřítko toho, jak si "Neči" momentálně vede. Vyletěl mezi naše i ligové hvězdy.

Co na tom, že v All-Star Game bude - k překvapení mnohých fanoušků - na rozdíl od Andreje Svečnikova chybět. Mistrovské kousky zvládá v ostrých zápasech a to je jednoznačně podstatnější.

Svému ruskému parťákovi navíc bude držet palce, jsou velkými kamarády a koneckonců i on se zásadně podílí na Nečasově parádním průlomu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.