bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zotavený Harding se místa na soupisce Minnesoty nedočká

18. listopadu 2014, 12:40

Robert Novotný

Vypadá to, že Josh Harding se již plně zotavil ze zranění, které si přivodil po hádce se spoluhráčem před začátkem sezóny. Jedničkou Minnesoty se však stal mladý Darcy Kuemper, jemuž kryje záda zkušený Niklas Bäcktröm a pro třicetiletého Hardinga tak nezbylo na soupisce místo.

Brankář Minnesoty Josh Harding propásl start nového ročníku NHL poté, co po hádce se spoluhráčem kopl do zdi a zlomil si nohu. Toto zranění ho vyřadilo na takřka dva a půl měsíce. Teď se zdá být ze zranění zotavený a vypadá to, že jeho absence ho připravila o místo na soupisce Minnesoty, jelikož trenér Mike Yeo plně spoléhá na talentovaného Darcy Kuempera.

Hardinga totiž vedení klubu v pozdních pondělních hodinách umístilo na tzv. waiver list, ze kterého si ho může vybrat jakýkoliv jiný tým NHL a Wild neobdrží žádnou náhradu. Pokud se tak nestane, zahájí třicetiletý gólman letošní sezony na farmě v barvách Iowy Stars.

Hardingovi se lepí smůla na paty. Velkou část minulé sezóny musel vynechat kvůli léčebné kůře, která by měla zlepšit jeho zdravotní stav ovlivněný roztroušenou sklerózou. Tu mu lékaři diagnostikovali v roce 2012. Dále má již delší dobu problémy s pravým kolenem, kvůli kterému vynechal celkem 82 zápasů a v minulé sezóně musel vynechat devět zápasů kvůli poranění hlavy.

„Pokud je zdravý, je jedním z nejlepších brankářů v lize. Potřebujeme mít v bráně však někoho, kdo bude podávat stabilní výkony. Vždyť v našem týmu se loni vystřídalo hned pět brankářů,“ sdělil trenér Mike Yeo.

Přestože Harding odchytal loni pouze 29 utkání, jeho výkony byly nadprůměrné a dlouho se držel mezi špičkou, co se brankářských statistik týče. Průměrně obdržel 1,65 branek za zápas a jeho procentuální úspěšnost zákroků byla 93,3%.

Ze sestavy ho doslova vyšoupnul mladičký Darcy Kuemper, který předváděl v minulé sezóně skvělé výkony. Ve dvaceti šesti utkáních obdržel průměrně 2,43 gólů za zápas a v play off tuto statistiku ještě o čtyři desetiny vylepšil. Letos nemá Mike Yeo důvod neponechat ho na postu jedničky, jelikož „Kuemps“ se opět činí. Ze čtrnácti utkání vycházel osmkrát jako vítěz, vychytal tři čistá konta a jeho procentuální úspěšnost zákroků je 91,4%.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.