bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Známý bouřlivák se vrací na scénu! Tortorellův příchod potvrdili Flyers

17. června 2022, 16:16

Daniel Fekets

Nedávno jsme informovali, že Philadelphia jeví zájem o trenéra Johna Tortorellu. Spekulace se proměnila v realitu, poněvadž brzy čtyřiašedesátiletý rodák z Bostonu se s Flyers skutečně dohodl.

Tortorella na pozici hlavního kouče Letců nahrazuje Mikea Yea, jenž byl 3. května vyhozen. Ačkoliv k týmu Philadelphie nastoupil v průběhu letošní sezóny, vůbec ji nepozvedl. Slavný celek z Pensylvánie zažil jednu z nejhorších sezón ve své historii. 

To vše se má nyní změnit. I proto byl k týmu angažován muž, který v roce 2004 dovedl Tampu Bay ke Stanley Cupu. Kromě ní trénoval i Buffalo, Phoenix, Rangers, Vancouver a Columbus. Dvakrát vedl americký reprezentační tým na světových šampionátech, v roce 2016 i na Světovém poháru v Torontu. 

„Jsem nadšený, že se připojuji k tak respektované organizaci. Philadelphia má skvělou a bohatou historii. Od prvního rozhovoru s generálním manažerem Chuckem Fletcherem jsem věděl, že je to ten správný směr, kterým se vydat,“ prohlásil Tortorella ve své uvítací řeči. 

„Tím, že jsem proti Philadelphii několikrát trénoval, vím, jak těžké je tam hrát. Bude mi ctí působit pod tak vášnivým davem fanoušků Flyers,“ doplnil.

Tortorella je dvojnásobným držitelem trofeje pro nejlepšího trenéra NHL. Toto ocenění získal v letech 2004 a 2017. V prvním případě se jednalo o sezónu, kdy Tampa dobyla svůj historicky první Cup, v případě druhém Tortorella uspěl s Columbusem, který dovedl k překvapivému třetímu místu v Metropolitní divizi. 

Nadšení, že se námluvy vydařily, neskrýval ani manažer Fletcher. „Jsem šťastný, že jsem přivedl Johna. Od svých hráčů vždy vyžaduje jen to nejlepší. Má fantastickou historii úspěchů na několika lavičkách mnoha celků,“ vyprávěl. 

Dočká se Philadelphia lepších výsledků pod známým bouřlivákem? 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.