bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Změna v Nashvillu! Laviolette končí na lavičce Predators

7. ledna 2020, 2:48

Jan Šlapáček

Výkony Nashvillu zůstávají v letošním ročníku za očekáváním a generální manažer David Poile se odhodlal k velkému, možná až trochu překvapivému kroku. Z trenérské lavice odvolal Petera Lavioletta.

O tom, že se David Poile chystá udělat v organizaci určité změny, se napsalo a naspekulovalo v minulých týdne hodně. Nicméně se však očekávalo, že bude aktivní na hráčském trhu a kouč Peter Laviolette se o své místo nemusí bát. Opak byl však pro zkušeného trenéra krutou a překvapivou pravdou. Společně s ním skončil v klubu i jeho asistent Kevin McCarthy.

„Pod vedením Petera a Kevina zaznamenal tým obrovský posun nahoru. Zahráli jsme si finále Stanleyova poháru, získali Prezidentovu trofej a i naše dva divizní tituly. Bylo to velmi těžké rozhodnutí. Za celou organizaci bych jim rád poděkoval za všechnu jejich odvedenou práci," řekl Poile na webových stránkách klubu.

Laviolette dosáhl s Nashvillem od startu sezóny 2014/2015 do dnešního dne na úctyhodných 248 vítězství, což byl šestý nejlepší počin v celé NHL. Nyní je tahle velice úspěšná spolupráce u svého konce.

Kdo ho nahradí? Jméno zatím Predators neoznámili. Je ale velice možné, že nový trenér bude stát na lavičce již při zápase s Bostonem. Klub se aktivně snaží sehnat náhradu. Kdo to bude? Volných trenérů je aktuálně opravdu hodně...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.