bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ze sexuálních hrátek potíže na draftu: mladíka kvůli lechtivé fotce odmítají v NHL

17. července 2021, 15:51

Patrik Czepiec

Říká se tomu mladická nerozvážnost, ale i ta s sebou občas přináší kruté tresty. Talentovaný obránce Logan Mailloux strávil minulou sezonu na hostování ve Švédsku. V listopadu si jako sedmnáctiletý užil přítomnosti o několik měsíců starší dívky, což by pořád nebylo nic tak pohoršujícího. Jenže nerozvážný Kanaďan proti vůli své partnerky pořídil fotografii jejich sexuálního styku a následně ji také rozesílal spoluhráčům. Případ řešila švédská policie.

Větřily po něm týmy z první patnáctky draftu, nejpozději měl přijít na řadu ve druhém kole. Teď ale vlastní 191 centimetrů měřící zadák cejch, kterého se všichni v NHL začali bát jako čert kříže. Rázem není jasné, zda u někoho vůbec najde slitování.

Začalo to hloupou frajeřinou

Incident se odehrál na konci loňského roku. Tým London Knights z OHL poslal Maillouxe na zkušenou do Švédska. U SK Lejon strávil sotva několik dní a novým parťákům se chtěl zarýt do paměti. Během venkovního tripu tak ve SnapChat skupině zveřejnil snímkem osmnáctileté společnice, vykonávající orální sex. K tomu přidal odkaz na dívčin veřejný profil, kde stálo její jméno.

Tím se Mailloux zároveň dopustil trestného činu, který je v zemi tří korunek uzákoněn od roku 2013. Za tajné pořizování urážlivých fotografií hrozí až dva roky odnětí svobody. Jakmile se oběť dozvěděla o jednání perspektivního hokejisty, zamířila na policii. K soudu se rodák z provincie Ontario nakonec nepostavil, jelikož takzvaný trestní příkaz mu nařídil zaplatit pokutu ve výši 14 300 švédských korun, což v české měně znamená více než 35 tisíc.

Jestli si ovšem stokilový bek myslel, že tím svůj prohřešek vyžehlil, pořádně se přepočítal. Server The Athletic referuje o tom, že minimálně devět mužstev z NHL odmítne Maillouxovy služby na draftu. Toto číslo může být přitom mnohem vyšší. Šest klubů ho vůbec nekontaktovalo, scouti všech ostatních se doptávali na detaily spojené s případem.

Čas zpátky nevrátím, hájí se Mailloux

„Je to obrovské osobní selhání. Naprosto stupidní, dětská chyba,“ lituje s odstupem času nadějný obránce. „Byl jsem sobecký. Oběti a její rodině bych rád vzkázal, že mě to upřímně mrzí a opravdu toho lituji. Už s tím bohužel nic neudělám a můžu jen doufat, že mi jednoho dne prominou,“ cituje server Daily Faceoff.

Vyšetřovací spis o 48 stranách Maillouxovi naopak neodpustí řada týmů z nejlepší ligy světa. Příklad si mohou brát v samotném Švédsku, kde se tamní média pustila do SK Lejon za to, že i přes potvrzené obvinění nechal hráče dále nastupovat. „Pokud by byl odsouzen, diskutovali bychom, co dál. Nějaké důsledky vyvodíme, ale nechci říkat nic bližšího,“ uvedl v rozhovoru pro web Norran nervózní funkcionář Johan Marklund. To byl teprve prosinec a Mailloux ještě stále zůstával v anonymitě.

Manažeři v zámoří jednoduše nechtějí riskovat, že by etickým otázkám museli čelit také. Třebaže by se z hokejového hlediska mohlo jednat o jednu z největších krádeží tohoto draftu, existuje jistá hranice, kterou nehodlají překročit. Jisté je, že Mailloux nenajde pochopení Rangers, Leafs, Blackhawks ani Coyotes.

Další problémy? Nemáme zájem

Organizace jmenované na posledních dvou místech prožily poměrně nedávnou zkušenost s pošpiněním vlastní pověsti. Poté, co Arizona před loňským draftem nepovoleně testovala mladé hráče, přišla o volbu ve druhém kole. To první a třetí ještě předtím využila k výměnám, takže úvodní volbu vlastnila až ve čtvrté rundě. Ukázala na Mitchella Millera. Netrvalo dlouho a s tímto hráčem se zase loučila, jelikož média začala zveřejňovat informace o tom, jak před lety mlátil mentálně postiženého spolužáka tmavé pleti, aby jej donutil sníst pomočené sladkosti.

Kritika Blackhawks nesouvisí s výběrem nadějí, ale naopak se sexuálními skandály. Bývalý hráč, který zůstává v anonymitě, podal letos k soudu žalobu a tvrdí, že jej během play off 2010 intimně napadl tehdejší asistent trenéra.

Další přešlapy už si kluby na výslunní hokejového světa nemohou dovolit. V dnešní době zdaleka nezáleží jen na umu jednotlivých hráčů, ale také na jejich společenském vystupování. A tak je to určitě správně. Vždyť kdo by chtěl, aby se mladí kluci vzhlíželi v násilnících a trestaných osobách?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.