bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Že se nepískají fauly na McDavida? Mlč a změň svoji hru, vzkazuje Tortorella

13. listopadu 2021, 19:03

Matěj Hodoval

Hvězdný útočník Connor McDavid už se několikrát vyjádřil na adresu rozhodčích, od nichž by si přál mnohem konzistentnější metr. Poslední dobou se navíc řeší situace, kdy na jeho osobu čím dál častěji nejsou pískané fauly.

Jeho rychlost je někdy až neskutečná, obránci s ním mají kolikrát opravdu velké problémy a někdy jej dokážou zastavit jen za cenu faulu. A některé rozhodčím zkrátka uniknou, což se pochopitelně hvězdnému útočníkovi nelíbí.

Po jednom takovém zákroku se neudržel ani McDavidův agent Jeff Jackson, jenž se k sudím vyjádřil na svém twitterovém účtu. „Potřebují rozhodčí v NHL instrukce na to, co je podrážení? To je snad vtip,“ napsal Jackson.

Překvapivá je statistika, která ukazuje, kolik vyloučení vybojovali jednotliví hráči. Na Connora McDavida bylo odpískáno pět faulů, což je stejný počet jako v případě českého tvrďáka Radko Gudase či útočníka Kings Dustina Browna.

V rozhovoru pro stanici ESPN se na McDavida ptali trenéra Johna Tortorelly, který má ve své sbírce i prsten pro vítěze Stanleyova poháru.

„Hodně si stěžoval na to, že se na něj nepískají fauly. Upřímně, prostě mlč, nemluv o tom,“ vzkazuje edmontonské hvězdě známý bouřlivák, který rovněž moc rád komentuje to, co mu zrovna leží na srdci.

Podle něj musí čtyřiadvacetiletý Kanaďan trochu pozměnit svou hru, aby mohl dokráčet se svým týmem až na samý vrchol. „V play-off prostě nepřestřílíte všechny soupeře, nebude to tam takhle padat. Musíte hrát i na druhé straně ledu. Nic vás nesmí obtěžovat, jakkoliv vás soupeř trefí. Prostě o tom nemluvte,“ myslí si Tortorella.

Aktuálně nezaměstnaný trenér jej přirovnal k Alexanderu Ovečkinovi. „Nikdy jsem si nemyslel, že by mohl s Washingtonem vyhrát. Ovie ale trochu změnil svou hru a oni ten pohár vyhráli,“ dodal Tortorella.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.