bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zase ten Price. Ve druhém utkání vynuloval Jets a pokračuje ve skvělých výkonech

5. června 2021, 11:14

Matěj Hodoval

Kam až dotáhne tenhle maskovaný kouzelník svůj tým? Carey Price v noci opět zářil a naplno ukazoval svůj brankářský um. Nadále navazuje na své fantastické výkony z prvního kola play-off a s Montrealem už je v půli cesty za dalším postupem.

Před začátkem vyřazovací části panovaly u některých odborníků obavy, v jakém rozpoložení naskočí do bojů o Stanleyův pohár gólman Carey Price. Patří stále mezi elitu?

Ještě než ale vypukla cesta Habs nejdůležitější fází sezony, rozehrával se Price společně s Brendanem Gallagherem v AHL. V barvách Laval Rocket, tedy farmářského celku Canadiens, si ale nevedli vůbec dobře. Třiatřicetiletý brankář pustil dva góly ze čtyř střel v rozmezí necelých pěti úvodních minut utkání.

Tento výkon jen podpořil spekulace a diskuze o tom, zda dokáže být oporou. Jenže on hodně rychle ukázal, že vůbec nejsou na místě. V play-off už to byl ten Carey Price, na kterého jsou fanoušci zvyklí.

Byl hlavním stavebním kamenem Montrealu při jejich otočce série proti Torontu z 1:3 na 4:3. A nyní proti Winnipegu tomu není jinak.

Celek z jednoho z nejtradičnějších hokejových měst totiž veze zpátky do Bell Centre dvě důležitá vítězství z venkovního ledu. Tryskáči v úvodním střetnutí našli na Price recept třikrát, napodruhé už ale do této kanadské zdi tvrdě narazili.

Muž, o němž se často hovořilo jako o nástupci legendárního Patricka Roye, pochytal všech třicet střeleckých pokusů Jets a zapsal své osmé čisté konto v kariéře v play-off. Hned pět těchto nul pak posbíral na kluzištích soupeřů.

„Kluci přede mnou odvedli skvělou práci, bylo to celé týmový výkon. Hrajeme dobře na obou stranách kluziště a děláme správná rozhodnutí. Zároveň každý kryje záda tomu druhému,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci Price.

„Je solidní, chce vyhrát. Každý zápas nám dává šanci zvítězit. Dává nám křídla,“ popsal výkony svého brankáře Phillip Danault.

Montreal je bezesporu na koni. Mužstvo možná ještě více stmelilo i hrozivé zranění Jakea Evanse z prvního utkání. A navíc jej pravidelně podporují skvělé zákroky Price.

Jak daleko se tahle parta, která rozhodně nepatří mezi favority na zisk poháru, ještě dostane?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.