bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Žalostné výkony Kojotů neberou konce. Podaří se jim zvednout?

31. října 2021, 8:09

Tomáš Němčík

Už před začátkem nové sezony se dalo tušit, že Arizona bude patřit k týmům, jejichž šance na play off jsou dosti malé. V létě kádr opustilo hned několik klíčových hráčů, za které však adekvátní náhrady nepřišly. Kojoti tak po osmi odehraných zápasech stále vyhlížejí první vítězství, ale to je v nedohlednu.

Velké změny se přes léto udály především v zadních řadách. Arizonu opustili všichni tři brankáři v čele s Darcym Kuemperem, který tvořil brankářský tandem s Anttim Raantou a Adinem Hillem.

Na post jedničky dorazil z Buffala Carter Hutton, který však prožil naprosto katastrofální vstup do této sezóny. Ve třech zápasech na něj letělo osmapadesát střel, z nichž hned patnáct pustil za svá záda. S úspěšností zákroků 74,1 % je suverénně nejhorším brankářem soutěže a nějakou dobu tato čísla nezlepší, jelikož se při svém třetím startu zranil.

O pozici dvojky se před sezónou pralo české duo. Situace vyzněla trochu překvapivě lépe pro Karla Vejmelku, jenž si zatím za velice špatnou obranou vede poměrně obstojně. Pětadvacetiletý rodák z Třebíče zasáhl do šesti utkání, ve kterých si udržel úspěšnost zákroků lehce nad 91 %. Český brankář je snad jedinou kladnou stránkou vlažně hrajícího týmu.

Po odchodu kapitána Olivera-Ekmana Larssona měl jeho ofenzivní roli převzít Jakob Chychrun, který už vloni dostával více prostoru, než právě švédský zadák. A jak se třiadvacetiletému obránci daří? Za osm zápasů strávil na ledě suverénně nejdelší čas ze všech Kojotů a nepřipsal si jediný kanadský bod. Kromě toho je s bilancí -14 jasně nejhorším hráčem soutěže.

Citelné jsou také ztráty kreativních a hlavně produktivních útočníků, za které do Arizony dorazily neadekvátní náhrady. S Conorem Garlandem, Christianem Dvorakem, Derickem Brassardem a Michaelem Buntingem odešlo do světa 103 kanadských bodů z minulé sezóny.

Místo nich za Kojoty nově bojují například Ryan Dzingel, Loui Eriksson, Jay Beagle, Antoine Roussel nebo Travis Boyd. Je to opravdu ale spíše boj. Těchto pět hráčů si v minulém ročníku v kanadsko-americké NHL připsalo dohromady jen 29 kanadských bodů. S vidinou produktivity vedení Arizony podepsalo také českého útočníka Dmitrije Jaškina, ale ani on zatím nemá správně seřízená mířidla a na svůj první kanadský bod v novém ročníku čeká.

Doslova tragické jsou také speciální týmy. Kojoti mají jen 9,1% úspěšnost využití přesilovek, což je ale docela logické. Když se totiž člověk podívá na soupisku Arizony, tak zde moc kreativních útočníků nenajde. Za zmínku stojí snad jen Clayton Keller, Phil Kessel či momentálně zraněný Nick Schmaltz. Zarážející je však hra v oslabení. Ubránit pouze 54,2% soupeřových přesilovek je kumšt, bohužel pro příznivce Arizony v negativním slova smyslu.

Arizona je navíc jediným týmem, který má ve svém kádru ještě šest hokejistů bez kanadského bodu, a to i přes skutečnost, že zasáhli alespoň do poloviny zápasů svého celku.

Pro fanoušky Arizony je to v současné chvíli smutný příběh. Z perspektivního týmu, který hrál dobře odzadu, se v letošním ročníku stal děravý fackovací panák.

Kojoty nyní čekají duely v arénách dvou rozjetých týmů, které mají v letošním ročníku jen ty nejvyšší ambice. Nedá se tedy očekávat, že by si Arizona své první vítězství připsala už na ledě Caroliny či Philadelphie. Následovat budou duely s Anaheimem a Seattlem, kde už jsou vyhlídky trochu pozitivnější, avšak bez zlepšeného přístupu všech hokejistů se situace jen tak nezlepší.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.