bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zahrát si v NHL a na MS je splněným snem, říká talentovaný Johnson. Jaký má názor na Voráčka?

20. května 2022, 15:50

Milan Huppert

Kent Johnson si letos odbyl premiéru v NHL. Za Columbus naskočil do devíti utkání, v nichž zaznamenal tři body. Nejen o nejlepší lize světa, ale i o Jakubu Voráčkovi a právě probíhajícím MS se devatenáctiletý mladík rozpovídal po utkání Kanady s Kazachstánem.

Pětka loňského draftu strávila většinu sezóny v univerzitní lize v Michiganu. Devatenáctiletý kanadský mladík zde odehrál 32 zápasů a nasbíral 37 bodů za 8 gólů a 29 asistencí.

Kent Johnson zaujal tak moc, že si jej pro závěr sezóny, kdy byl Columbus bez šancí na postup do play-off, vytáhl do hlavního týmu kouč Brad Larsen. Dal mu šanci v devíti zápasech, v nichž Kanaďan zaznamenal tři body za gólové nahrávky.

„Mezi NCAA a NHL je rozdíl prakticky ve všem. Hráči jsou tu mnohem lepší, hraje se rychlejší hokej, také mnohem agresivnější. Doufám, že si příští rok vybuduji v Columbusu pevné místo,“ prohlásil Johnson.

Kabinu Modrokabátníků sdílí Johnson i s českým útočníkem Jakubem Voráčkem. „Jake je výborný hráč se skvělým charakterem. Obdivuju jeho hokejové myšlení a je pro mě velkou ctí, že s ním můžu hrát v jednom týmu,“ řekl levý křídelník v Helsinkách.

Ano, čtete správně. Velmi dobré výkony Kenta Johnsona totiž neunikly ani trenérovi kanadského nároďáku Claudu Julienovi, jenž si ho vybral pro světový šampionát ve Finsku. A levé křídlo zatím důvěru splácí, ve čtyřech utkáních získal čtyři body (2+2).

„Čtyři body jsou fajn, ale úplně spokojený být se svým výkonem nemohu. Sám moc dobře vím, že dokážu být ještě lepší,“ svěřil se rodák z Port Moody bezprostředně po zápase s Kazachstánem.

V Kanadě hraje Kent Johnson po boku největší hvězdy celku Mathewa Barzala. Devatenáctiletý Kanaďan si začíná plnit své sny.

„Hraju zápasy, o kterých jsem vždycky snil, takže si turnaj užívám, zvláště v tak mladém věku. A Mat? Je to neuvěřitelný kluk, skvělý hokejista. Myslím, že máme podobné hokejové myšlení a na ledě si rozumíme. Hraní s takovým hráčem je prostě fantastické.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.