bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Záhadné zranění brzdí kapitána Devils Salvadora. Návrat je v nedohlednu

22. ledna 2015, 19:30

Vojtěch Balon

Ďáblové z New Jersey se potýkají s marodkou, která sice není nikterak nezvykle rozsáhlá, mimo hru jsou však důležité články základní sestavy. Zatímco brankář Cory Schneider se bleskurychle uzdravil a už se vrátil do zápasového rytmu, mimo hru stále zůstávají Jaromír Jágr, Tuomo Ruutu, Ryane Clowe, Stephen Gionta, Damon Severson a Bryce Salvador. Všichni by se však měli vrátit co nevidět – až na velezkušeného Bryce Salvadora, jenž dokonce na dresu nosí (nosil) kapitánské céčko. A může se klidně stát, že už ho nosit nikdy nebude, stejně jako červenočerný dres.

Bryce Salvador naposledy nastoupil začátkem listopadu proti Bostonu, od té doby absentuje. Dosud vynechal 32 mačů, oficiálně vinou zranění v dolní části těla. Lou Lamoriello – jak je u něj zvykem – mlčí jako hrob. Tedy téměř. „Je těžké popsat jeho zranění, doufáme, že se do konce sezóny vrátí,“ řekl generální manažer a trenér v jedné osobě deníku NJ Advance Media.

V kuloárech prosákly informace o tom, že se cítí dobře, ale ještě nebruslí. Dobrá i špatná zpráva zároveň? Asi ano – jeho návrat může být otázkou několika týdnů, ale také se nemusí vrátit vůbec. Jeden příklad za všechny: Joni Pitkänen už kvůli zranění nohy stojí více než rok, navíc mu v Carolině vypršel kontrakt. Finský reprezentant zřejmě bude dříve či později donucen oficiálně pověsit brusle na hřebík.

Otřískaný rutinér Salvador podepsal v létě 2012 na základě skvělých výkonů v památné cestě Devils až do finále Stanley Cupu – na poměry hráče, jenž již dávno překročil svůj výkonnostní zenit – pohádkovou smlouvu. Kontrakt má platnost do konce letošní sezóny, do té doby rodákovi z manitobského Brandonu přiteče na bankovní konto celkem 9,5 miliónu dolarů.

V krajním případě může Salvadora potkat stejný osud jako Joniho Pitkänena. Indisponovaný matador za měsíc oslaví už své devětatřicáté narozeniny, v létě se stane neomezeně volným hráčem. Jeho tržní hodnota je téměř nulová, lišák Lamoriello s ním v létě pravděpodobně novou smlouvu také nepodepíše – Devils jsou totiž týmem se suverénně nejvyšším věkovým průměrem v lize, v jeho defenzívním valu navíc najdeme tři další třicátníky: Marka Židlického, Petera Harrolda a Andyho Greenea.

Právě Greene zodpověděl zámořským novinářům na dotaz, zdali věří, že se Salvador ještě vrátí, takto: „Myslím si to. Dělá všechno pro to, aby se dal do pořádku. S Brycem se nevídáme tolik jako dřív, ale snažím se s ním zůstat v kontaktu.“

Pro stále právoplatného kapitána Ďáblů je bezpochyby agonizující sledovat z tribuny, jak jeho kumpáni sbírají jednu porážku za druhou a už třetím rokem v řadě postupně ztrácejí poslední zbytky naděje vybojovat účast v play-off. Jeden fakt ho však trápí ještě více. Totiž to, že se den ode dne zvyšuje pravděpodobnost, že se do nejlepší ligy světa už nikdy nepodívá.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.