bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Záhadná nemoc a návrat na led po čtyřech měsících. Jsme rádi, že je Okposo zpátky, říkají hokejisté

21. července 2017, 20:00

Michal Sobotka

Vynechat posledních šest zápasů základní části není nic neobvyklého. Jenže v případě útočníka Buffala Kyla Okposa se „nemoc“ před utkáním ukázala jako vážnější. Nebo spíš mysteriózní. Američan strávil týden ve špitále a navštívil i jednotku intenzivní péče. Ve středu se však po čtyřech měsících představil na ledě při zápase.

Okposo je rodák ze St. Paul a v Minnesotě se přes léto místní hokejisté udržují v kondici díky Da Beauty League. Hraje v ní několik hráčů NHL, například Zach Parise, Nick Leddy, Brock Nelson a další. Ve středu si utkání zahrál také Kyle Okposo. Americký útočník na ledě nebyl od 28. března, kdy se před duelem s Columbusem necítil dobře a byl necelý týden hospitalizován.

„Viděl jsem, čím si prošel a jsem moc rád, že ho vidím znovu zdravého,“ uvedl jeho spoluhráč z Buffala Hudson Fasching, který si letní přípravu také zpestřuje v Da Beauty League. Okposo se setkal s ovacemi publika, které ho vřele přivítalo při jeho prvním střídání. S médii ale během dne nemluvil. Radost z návratu mu ale jistě nezkazil ani fakt, že jeho tým prohrál 3:10.

Proti němu v zápase hrál Brock Nelson, jeho někdejší spoluhráč z New Yorku Islanders. „Všichni se trochu obávali, když jsme se dozvěděli, že byl hospitalizovaný. Přes léto se s ním hodně vídám a těší mě, že se mu daří lépe,“ sdělil Nelson.

Okposo se loni letní ligy neúčastnil. Vzhledem k tomu, že dlouho nebyl na ledě, není až takovým překvapením, že letos tomu je jinak. „Asi nevěděl, co očekávat, ale psychicky to pro něj musí být velká vzpruha,“ mínil Zach Parise. Další rodák z Minnesoty.

Názory jeho kamarádů trochu stíní fakt, že se doteď pořádně neví, jaké zdravotní problémy Okposo měl. Ten ale v červnu navštívil tréninkovou halu Buffala Sabres, kde hovořil i s generálním manažerem Jasonem Botterillem. „Tam už všechno vypadalo dobře. V září bude připraven na tréninkový kemp,“ ujistil Botterill.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.