bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zadáci Hawks přišli o luxusní vozy. Ukradli nám je při večeři, tvrdí Jones a Murphy

5. ledna 2022, 17:55

Patrik Czepiec

V popisu jejich práce je okrádat nejlepší útočníky světa o puky. To ovšem neznamená, že by sami nebyli potenciálními terči zlodějů. Nejen na ledě, ale také za stěnami hal a tréninkových center. Obránci Chicaga Caleb Jones a Connor Murphy podle informací policie během minulého týdne nahlásili krádež dvou vozidel v hodnotě několika milionů korun.

Jako první o případu referovala stránka TMZ Sport, která ve středu hovořila s policejními složkami. Ty potvrdily, že momentálně probíhá vyšetřování incidentu z 29. prosince, kdy Murphy přišel o Porsche Panamera a Jones pro změnu o vloni kupovaný Jeep Trackhawk. 

I kdyby oba obránci pořídili svá auta v základní výbavě, jejich cena by se na současném českém trhu vyšplhala asi k 5,5 milionu korun. U Porsche ovšem závisí také na typu motoru. V případě Tubo S E-Hybrid může vozidlo stát přes pět milionů korun.

Podle policejních informací činila společná hodnota ukradených vozidel přes čtyři miliony. 

Není zatím jisté, zda měl nezveřejněný počet zlodějů garáže obou zadáků Chicaga dobře zmapované, nebo šlo o „náhodný“ zločin. Raubíři údajně přepadli pracovníky restaurace, kde Murphy s Jonesem v té chvíli večeřeli, a obrali je o klíčky. Předem naplánované verzi nahrává fakt, že ke krádeži došlo na místě jen několik bloků vzdáleném od United Center, domácí haly Blackhawks.

Ani jeden z beků se k loupeži zatím veřejně nevyjádřil.

Connor Murphy v 28 letech hraje za Chicago už pátou sezonou v řadě. Profesionální kariéru začínal v Arizoně, která si ho vybrala v prvním kole draftu. Během letošních 30 utkání dosáhl na dva góly a stejný počet asistencí, přičemž hraje přes 22 minut za zápas.

Jones, který má v týmu Hawks slavnějšího bratra Setha, prošel draftem v roce 2015. Tehdy ho ve čtvrtém kole tasil Edmonton, kde o tři roky později debutoval. Během posledního léta zakotvil v Chicagu a za 12 představení dosáhl na gól a dvě asistence. Nastoupil i během středeční noci v souboji Colorada s Blackhawks, které nyní čeká třízápasový výlet po stadionech soupeřů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.