bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Začínají změny! Toronto vyměnilo Kapanena do Pittsburghu

25. srpna 2020, 18:11

Jan Šlapáček

Výkony Toronta a Pittsburghu v předkole play-off byly velkým zklamáním. Penguins skončili po čtyřech zápasech s Montrealem a Toronto se pakovalo ze svého domovského stánku po pěti duelech s Columbusem. Nyní se vedení dvou neúspěšných celků domluvilo na výměně.

Hlavní postavou celé výměny je finský útočník Kasperi Kapanen. Syn slavného Samiho Kapanena byl u Maple Leafs trošku ve stínu svých hvězdnějších spoluhráčů, i tak si počínal přijatelně a v minulých dvou kompletních sezónách si dohromady připsal 80 kanadských bodů. Nyní se stěhuje tam, kde to mohlo všechno začít. Ptáte se proč?

V létě 2014 byl Kapanen do NHL draftován právě Pittsburghem z celkového 22. místa. Za Penguins si však zahrát nestihl, jelikož o rok později se objevil ve velké výměně, jejíž hlavní součástí byl Phil Kessel. Své první starty v nejlepší hokejové lize si tak zapsal až u Maple Leafs. Celkem za kanadský klub odehrál 202 zápasů v základní části a dalších 25 jich přidal v play-off.

Jak vypadá celá výměna?

Pittsburgh kromě finského útočníka získal i práva na třiadvacetiletého obránce Jespera Lindgrena, který v organizaci Maple Leafs zatím sbíral starty pouze na farmě v AHL a Pontuse Aberga, který se chystá na sezónu v KHL.

A co si z tohoto obchodu odneslo Toronto? Volbu v prvním kole draftu 2020 (15. pozice), nadějného Filipa Hallandera, obránce Davida Warsofskyho a útočníka Evana Rodriguese.

Toronto si touto výměnou zároveň udělalo prostor pod platovým stropem pro další možné změny, které kvůli špatným výsledkům v posledních vyřazovacích bojích bude muset generální manažer Kyle Dubas učinit.

Kdo se stane vítězem této výměny prozradí až čas. První reakce na sociálních sítích jsou ale jasné. Tento obchod je výhodnější pro Toronto. Souhlasíte?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.