bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Začíná hon na Patricka Sharpa. Mezi zájemce patří i Washington nebo Florida

23. června 2015, 19:15

David Motloch

Oslavy Chicaga Blackhawks ze zisku třetího Stanley Cupu od roku 2010 běží v plném proudu, generální manažer Stan Bowman ale bude muset řešit starosti s uvolněním platového stropu pro příští ročník. Aby mohl udržet většinu týmu pohromadě, bude muset zamávat trojnásobnému vítězi stříbrného podnosu Patricku Sharpovi. Trejd třiatřicetiletého křídelníka není pro fanoušky Hawks novou zprávou, zástupci Chicaga navíc tuto skutečnost potvrdili vyjednáváním trejdu s několika celky. Kdo nakonec uloví rodáka z Winnipegu?

Stana Bowmana nečeká jednoduché léto. Již nyní má pro příští ligový ročník nasmlouváno pro své hráče více než 64 milionů dolarů. Zbývá mu pak vyřešit hned několik nastávajících otazníků. Mezi ty hlavní patří bezesporu podepsání smlouvy s omezeně volnými hráči Brandonem Saadem a Marcusem Krugerem. S oběma dvěma hokejisty se vyjednávání o nové smlouvě může ještě zadrhnout, v případě, že Saad ani Kruger nebudou ochotni pro setrvání v klubu obětovat část svých peněz.

Spíše se ovšem předpokládá, že oba hráči dají přednost kariéře a úspěchu, který je v Chicagu zatím doprovází od jejich prvních krůčků v NHL. Pro Stana Bowmana nebude otázka zajištění platového stropu jednoduchá, GM Blackhawks už se ale v minulosti s podobnou situací potkal. Po vítězném tažení Černých jestřábů v roce 2010 musel Bowman rovněž podniknout potřebné kroky k uvolnění místa pod platovým stropem.

Již v průběhu celé donedávno skončené sezóny se nahlas hovořilo o jménu Patricka Sharpa. Blížícímu se trejdu pomohla také aktivita Blackhawks, kteří již odstartovali společná vyjednávání s ostatními kluby. Na seznamu zainteresovaných klubů je údajně až deset jmen a podle reportéra z nhl.com Briana Hedgera by k výměně Sharpa mohlo dojít již tento týden.

Rodák z Winnipegu má ještě platné dva roky smlouvy s Hawks s průměrným ročním platem 5,9 milionu dolarů. V posledním vítězném ročníku Chicaga příliš neexceloval v základní části (43 bodů v 68 zápasech), v play-off si ale připsal solidních 15 bodů. V předchozí sezóně si navíc Sharp připsal osobní maximum v podobě 78 nastřádaných bodů. Krátká dvouletá doba platné smlouvy a schopnost střílet pravidelně branky, to je to, co dělá z Patricka Sharpa žádaným zbožím.

Otázka tedy zní – kdo konkrétně má o služby Patricka Sharpa zájem? Na listině žadatelů by údajně měly být kluby Florida Panthers, Edmonton Oilers, New York Islanders a Washington Capitals. Caps už přitom se zástupci Chicaga o možném trejdu Sharpa diskutovali v průběhu loňského ročníku. Seznam týmů hovořích s Hawks o trejdu by měl údajně obsahovat až deset jmen, ale očekává se, že se počet týmů bude postupně snižovat.

Bowman totiž nehodlá Sharpa vyměnit bez adekvátní náhrady a žádá za jeho trejd poměrně vysokou cenu. GM Chicaga se nechal slyšet, že by si za protihodnotu Sharpa představoval zisk volby v prvním kole draftu, top prospekt a zároveň ještě vybraného útočníka s nováčkovským kontraktem. Takové podmínky nebudou vůbec jednoduché k domluvě, Bowman si ale zkrátka hráče s odpovídajícím platem dovolit nemůže, a tak musí sázet především na mládí a budoucnost.

Kde tedy Patrick Sharp zakotví? O trejdu sedminásobného dvacetigólového střelce již nikdo nepochybuje.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.