bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Za hecovačky deset minut? Dva veteráni nevěřili svým očím

5. dubna 2022, 15:00

David Zlomek

Obecně se říká, že hokej není tak tvrdý, jak býval. Výrazně se omezují střety, pořádný hit je spíše raritou. Nicméně vypadá to, že rozhodčí začínají být citliví i na slovní přestřelky. Dnes v noci za to potrestali hráče Maple Leafs a Lightning.

Jeden v NHL odehrál přes 630 zápasů, ten druhý dokonce přes tisíc. Oba mají třicet tři let. A oba mají bohaté zkušenosti s tvrdou hrou.

Patrick Maroon a Wayne Simmonds jsou v lize zavedenými jmény, momentálně oblékají dresy výborných týmů. Tampa Bay doma přivítala Toronto a hned ze začátku zápasu se do sebe tihle dva slovně pustili. Křičeli ze sebe z lavičky na lavičku.

Naprosto běžná věc, nicméně rozhodčí se rozhodli oba potrestat desetiminutovým trestem. Důvod byl asi ten, že chtěli předejít případné bitce.

Oba byli odvedeni na trestnou lavici a vypadalo to, že ani jeden neví, proč. Když to Maroonovi došlo, začal se trpce usmívat. Během prostřihů na trestnou, když už hra běžela dál, to vypadalo, že se oba hráči navzájem baví o tom, co to mělo znamenat.

„Hokej jde špatným směrem,“ utrousil pak Maroon po zápase. „Už se asi s protivníkem nemůžete popichovat. Asi se to nesmí. Bude lepší sledovat hokej z osmdesátek. Ale vážně, nechápu, proč to rozhodčí udělali.“

Podobnou situaci zažil Simmonds minulý týden. Situace se tentokrát odehrála těsně před vhazováním. O osudu utkání bylo rozhodnuto, zbývaly dvě minuty do konce. Simmonds se trošku popichoval s Lowrym z Winnipegu, kvůli čemuž pro ně zápas skončil.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.