bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Z Finska do Ameriky! Galvas se porve o NHL, podepsal s Chicagem

6. května 2021, 19:20

Adam Bagar

Reprezentační obránce Jakub Galvas podepsal dvouletý nováčkovský kontrakt s Chicagem Blackhawks, kteří jej draftovali v roce 2017 v pátém kole. Díky smlouvě si může vydělat celkem 1,85 milionu dolarů.

„S Chicagem jsme byli v kontaktu dlouhou dobu, společně jsme konzultovali také Kubův přesun do Finska. Možnost podpisu kontraktu v Blackhawks existovala již v loňském roce, ale trpělivost se stoprocentně vyplatila. Kuba se opět herně a fyzicky posunul, dohoda přichází ve správný čas,“ těší hráčova agenta Roberta Spálenku.

„Jsem rád, že jsme finskou cestu před dvěma roky zvolili. Kuba měl v době odchodu do Jukuritu odehrány dvě plné sezony v extralize, v Olomouci byl jedním z klíčových hráčů. Z našeho úhlu pohledu byl na místě přesun do rychlejší a důraznější soutěže, také tento postup byl kooperován se zástupci Chicaga,“ dodává Spálenka.

Jakub Galvas dostal na severu Evropy velkou porci času na ledě i možnost individuálního rozvoje. „Na zámoří je připraven,“ reaguje Spálenka na adresu 21letého obránce, který za dvě sezony v Jukuritu odehrál celkem 90 zápasů základní části. Zaznamenal v nich 26 bodů za čtyři trefy do černého a navrch 22 gólových asistencí.

Galvas teď po podpisu dvouleté smlouvy zabojuje o svou šanci. „Ještě pár let nazpět by byl s jeho figurou cíl v podobě NHL poměrně obtížný, ale celá soutěž se výrazně posouvá k rychlosti. Chicago je jedním z klubů, které mají hru založenou na precizní práci s pukem a kombinaci, což bude Kubovi jednoznačně vyhovovat,“ tuší.

„Je to hráč s vysokou herní inteligencí, skvělým čtením hry. Svoji šanci si bude muset velmi pravděpodobně vybojovat přes působení na farmě, ale jsem přesvědčen, že sen v podobě stabilního místa v NHL se mu podaří naplnit,“ uzavírá šéf hokejové sekce agentury Sport Invest. Aktuálně se Galvas rve s národním týmem o MS.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.