bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Z Boleslavi až do NHL! Slovenský střelec má za sebou debut, kouč nešetřil chválou

25. ledna 2023, 16:00

Tomáš Zatloukal

Devětkrát! Tolikrát skóroval Miloš Kelemen v posledním extraligovém play-off a jako magnet na sebe přitáhl pozornost zámořských klubů. Plácl si poté s arizonskými Kojoty a od loňského podzimu bojoval na jejich farmě o povolání nahoru. Dočkal se zkraje tohoto týdne, události poté nabraly rychlý spád. Třiadvacetiletý hokejista při první možné příležitosti debutoval v NHL, proti Kačerům z Anaheimu odbruslil přes 10 minut a svým výkonem zaujal.

Nejzásadnější pochvala?

Samozřejmě ta od Andrého Tourignyho, kouče Desert Dogs.

„Miloš ukázal plno dobrých věcí, líbila se mi jeho rychlost, bojovnost i zodpovědná hra dozadu,“ smekl před olympijským medailistou z Pekingu, který ještě v roce 2021 hrál doma na Slovensku za svůj mateřský klub ze Zvolena.

Tehdy získal mistrovský titul a od té chvíle si užívá divokou hokejovou jízdu.

Štace v extralize, placka z olympiády, smlouva a premiéra v NHL.

 

„Jsem nadšený, že jsem mohl nastoupit. Byl to jednoduše krásný moment,“ popisoval pocity ze svého prvního startu na nejprestižnější scéně. (Nejen) zámořské novináře pobavil, když přiznal, že se mu lehce třásla kolena před tradičním nováčkovským kolečkem.

Sólojízdu kolem kluziště v NHL absolvuje každý zelenáč, kterého čeká debut. Je to novodobá tradice, co se rychle rozšířila. „Projelo mi hlavou: Co když spadnu?“

Za oněch deset minut, co poté proti Ducks odehrál, stihl jednu střelu. A hlavně dal Anaheimu pocítit, že není nějaký vyměklý Evropan z deníků Sutterovců. Rozdal pár hitů, za což dostal další pochvalu od Tourignyho. Neztratil se, řekl si o větší prostor.

Má na čem stavět. A to není řeč jen o debutu, ale také o dosavadní hře na farmě. V barvách Tucson Roadrunners zaznamenal za půl sezony 20 bodů, devětkrát skóroval. Tak jako ve zmiňovaném play-off, na které fanoušci v Boleslavi jistě vzpomínají.

Kelemen byl jejich hrdina, teď si chce získat srdce diváků v Mullett Areně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.