bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Yandleova další štace. U Flyers věří v okamžitý úspěch

13. srpna 2021, 8:36

David Zlomek

Přeměna Flyers byla letos v létě opravdu razantní. Zavedená jména odešla, krev do týmu mají vlít nové tváře. Mezi nimi je i obránce Keith Yandle, kterého se vyplacením ze smlouvy zbavili na Floridě. Z pozice volného hráče si ofenzivně laděný bek vybral Philadelphii. Hlavně proto, že věří, že je současný tým připraven vítězit hned.

Přesně to Yandle potřeboval. V lize působí dlouhá léta, vždyť mu také patří série 922 odehraných utkání za sebou. Dohromady jich má 1 032, přesto mu chybí Stanley Cup.

Rozhodl se tak podepsat smlouvu na jeden rok za minimální peníze. U Flyers cítí šanci na úspěch, ale také se setká s dobrým kamarádem Kevinem Hayesem, s nímž se zná z Rangers.

Oba pochází z Bostonu a v létě spolu trénují. Teď se po letech potkají. Kromě toho bude působit pod starým známým, s Alainem Vigneaultem zažili povedené roky právě u Rangers. Kamarádi a známí však nebyli klíčem k podpisu, tím bylo počínání generálního manažera Chucka Fletchera na přestupovém trhu.

„Když jsem viděl, co vedení Flyers zvládlo v průběhu letní pauzy, tak jsem v podstatě neměl o čem přemýšlet, přiznal Yandle. „Chtějí vyhrát teď, což mi naprosto vyhovuje.“

Jeho role se dá odhadnout poměrně snadno. Zapadne do třetího obranného páru, ve kterém bude mít na starosti hlavně rozehrávku. Velkou roli bude hrát pochopitelně také v přesilovce, kde vyniká celou kariéru.

„Jasně, vidím se hlavně v přesilovce. Hra dopředu mi jde,“ ví o svých přednostech. „Když vidím, jací jsou tu útočníci, tak se nemůžu dočkat, až je budu zásobovat nahrávkami. Tlak v početní výhodě vezmu na sebe.“

Ve hře je pochopitelně také jeden rekord. Když jsme na začátku článku zmiňovali jeho sérii, nepřipsali jsme, že má na dosah jeden významný milník. Současný rekord NHL je totiž 964 odehraných utkání za sebou a drží ho Doug Jarvis.

Pokud tak Yandle naskočí do 43 zápasů bez přerušení, rekord bude jeho.

„S nikým jsem tu o tom nemluvil,“ poznamenal na toto téma. „Moc o tom nepřemýšlím, jsem spíše týmový hráč. Záleží mi na jiných věcech, kvůli kterým tu jsem.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.