bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Werenski prodloužil v Columbusu! Bude z něj třetí nejlépe placený obránce v lize

30. července 2021, 4:17

Jan Šlapáček

Chcete mít v týmu kvalitního obránce? Připravte si pořádný balík! Přesně takhle to během posledních dnů v zámoří funguje. Pohádkové smlouvy se nyní dočkal Zach Werenski, který se dohodl na pokračování spolupráce v Columbusu.

Po výměně Setha Jonese bylo jasné, že celá obrana Blue Jackets bude minimálně v následujícím ročníku stát na výkonech Zacha Werenskiho. Čtyřiadvacetiletý bek má za sebou již pět sezón v NHL a pomalu se zařadil mezi nejlepší zadáky celé soutěže, což pravidelně svými výkony jen potvrzoval.

Columbus se v posledních letech neslavně proslavil tím, že si ve svém kádru nedokáže udržet ty největší hvězdy a ty postupně odchází do jiných celků. Namátkou můžeme zmínit například Artěmije Panarina, Sergeje Bobrovského či právě Jonese, jenž dal nahlas najevo, že nemá v plánu podepsat s celkem z Ohia nový kontrakt.

Právě proto začala jednání s Werenskim s velkým předstihem, aby se americký zadák v nejhorším případě nestal po následující sezóně chráněným volným hráčem a Columbus se nemusel obávat, že jim ho bude některý z klubů chtít vyfouknout.

Jak se ale říká, každá sranda něco stojí. A při pohledu na nový kontrakt to platí dvojnásobně. Werenski podepsal šestiletou smlouvu za celkových 57,5 milionů dolarů a s průměrným ročním platem 9,583 milionů dolarů se stane třetím nejlépe placeným obráncem v celé NHL.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.