bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Weegar se vyhnul arbitráži. Defenzivní specialista se upsal Floridě na další tři roky

6. listopadu 2020, 18:45

Ondřej Mach

Florida Panthers potvrdili další důležitý kousek do své defenzivní mozaiky. Organizace se v pátek dohodla na novém tříletém kontraktu s obráncem Mackenizem Weegarem.

Na první pohled může jít tak trochu o nenápadný podpis, šestadvacetiletý zadák je ale velmi důležitým článkem obranného valu Panthers.

Na málokoho byste se v defenzivních aspektech hry mohli spolehnout tak jako na Weegara. Ideálního partnera v něm našel Aaron Ekblad, s nímž rodák z Nepeanu pravidelně nastupuje.

Weegar za sebou má, co se týče kanadského bodování, nejlepší ročník v kariéře. Ve 45 duelech zkrácené základní části nastřílel sedm branek a přidal jedenáct asistencí. Jeho předchozím maximem bylo patnáct bodů ze sezony 2018/19.

 

V letošním jedinečném play off pak naskočil do čtyř utkání a zaznamenal jednu nahrávku. Jeho výkony zapříčinily zájem jiných klubů z NHL, spekulovalo se o případné výměně. Weegar ale setrvá na jihu USA.

Během další tří let si přijde celkem na 9,75 milionů dolarů, platový strop Panthers zatíží ročně částkou 3,25 milionů dolarů. Oproti poslední smlouvě se jedná o výrazné přilepšení, loni Weegar bral zhruba polovinu.

Defenzivní řady Floridy hlásí před novým ročníkem několik nováčků. Organizace na trhu s volnými hráči získala Čecha Radka Gudase nebo finského obránce Markuse Nutivaaru.

Čtěte také:
8,4 milionu pro olympijského šampiona. Stal se vším, v co jsme doufali, zní z Columbusu
Gretzkyho rekord láká, ale kariéru zakončím v Rusku, hlásí Ovečkin

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.