bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Washington znovu odvrací vyřazení, Dallas dělí výhra od postupu

20. srpna 2020, 20:02

Šimon Rogner

Čtyři postupující už známe, další dva – NY Islanders a Dallas Stars – se k nim dnes v noci můžou přidat. Hrozbu vyřazení se budou naopak snažit odvrátit hráči Washingtonu a Calgary. Kdo se bude radovat?

02:00 Washington Capitals – New York Islanders

Stav série: 1:3

Zápas pro ně nezačal dobře. Neuběhlo ani deset minut a hokejisté Washingtonu prohrávali ve čtvrtém – potenciálně posledním – utkání série už 0:2. Tým okolo Alexandra Ovečkina se ale nevzdal. A právě i díky svému kapitánovi, který dal vyrovnávací a poté také vítězný gól, skóre otočil a zvítězil 3:2. Prozatím – a dodnes – tak odvrátil hrozbu vyřazení.

Ostrované teprve podruhé od návratu do akce (tedy za devět utkání) inkasovali více než dvě branky. Svěřenci Barryho Trotze zatím můžou být klidní – v sérii stále vedou 3:1 a k postupu do druhého kola jim stačí jediné vítězství. Na druhou stranu jsou si moc dobře vědomi, jejich trenér určitě, že Washington je ještě potrápí.

„Bylo jasné, že se nevzdají bez boje. Nikdo by tu nebyl, kdyby nechtěl vyhrát Stanley Cup,“ říká útočník Newyorčanů Matt Martin. „Bereme to zápas od zápasu. Musíme tomu dát všechno,“ burcuje forvard Capitals Tom Wilson.

Islanders zřejmě mírně změní sestavu, která se bude muset nejspíš znovu obejít bez obránce Johnnyho Boychuka, jenž se zranil v prvním zápase kvalifikačního kola proti Floridě. O startu washingtonského centra Nicklase Bacsktröma se rozhodne opět až těsně před startem. Švédský útočník se od prvního utkání trápí kvůli otřesu mozku.

04:30 Calgary Flames – Dallas Stars

Stav série: 2:3

Dvě výhry za sebou znamenají postupový mečbol pro Dallas, který v pátém utkání přečkal nápor Calgary ve třetí třetině, a nakonec ubránil výhru 2:1. Díky tomu se Stars dostali do vedení 3:2 na zápasy.

Všechny duely série jsou zatím velmi vyrovnané – čtyři z pěti rozhodoval jediný gól. O to víc budou důležitější výkony brankářů. V brance Flames se opět představí Cam Talbot, jenž se může v letošním play-off pochlubit 93,4% úspěšností zákroků a průměrem 2,17 inkasovaných branek na utkání.

Plamenům chyběl v posledních třech střetnutích útočník Matthew Tkachuk, o jeho případném startu v šestém utkání se rozhodne až těsně před začátkem. V sestavě Dallasu se neobjeví obránce Stephen Johns a brankář Ben Bishop, kterého tak znovu zastoupí Anton Chudobin.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.