bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vyvíjel jsem na sebe moc velký tlak, vzpomíná Lucic na štaci v Edmontonu

4. srpna 2019, 4:00

Matěj Hodoval

Vyhlídka nového začátku. Milan Lucic v létě opustil Edmonton, kde se mu tolik nedařilo, a nyní je připraven se vrátit do starých kolejí. Dokáže jednatřicetiletý útočník znovu nastartovat svou kariéru u Flames? On sám tomu věří.

Dříve platil za hráče, kterého zkrátka chcete mít ve svém týmu. Urostlé tělo využíval k znepříjemnění hry soupeře a k tomu navíc přispíval mužstvu kanadskými body. Jenže v Edmontonu se Milan Lucic trápil.

Do Calgary nepřicházím jako spasitel nebo něco podobného. Nebylo tomu tak ani v Edmontonu. Myslím si, že u Oilers jsem na sebe vyvíjel moc velký tlak, abych byl lídr, silový útočník a střelec. Nandal jsem si toho na talíř příliš,“ vzpomíná Lucic na své působení u Oilers.

V organizaci Edmontonu strávil Kanaďan tři sezony a postupem času byla z jeho individuálního hlediska každá nadcházející horší. V té poslední odehrál rodák z Vancouveru devětasedmdesát duelů s bilancí šesti branek a čtrnácti asistencí.

Nebyla to legrace, hlavně když prohráváte a nedaří se vám,“ zmínil.

Naštěstí pro něj ještě nová šance přišla. Během druhé poloviny července se zástupci obou klubů z Alberty dohodli na výměně. Do Calgary se s Lucicem stěhovala i podmíněná volba ve třetím kole draftu 2020, opačným směrem putoval James Neal.

Přicházím do dobrého a zkušeného týmu, který udělal v uplynulé sezoně velký krok. Chci za sebou nechat minulost a zabývat se jen budoucností. Musíte zanechat pozitivní i tu negativní minulost a soustředit se jen na to, co musíte udělat, aby bylo Calgary úspěšným týmem,“ hlásí 191 centimetrů vysoký muž.

Dá Lucic v dresu Calgary vzpomenout na svá úspěšná léta v National Hockey League? V případě, že se mu to podaří, bude to pro Plameny dílek, který jim může výrazně pomoci především ve vyřazovací části.

Pro mě je důležité, že jsem dostal příležitost na nový začátek,“ říká na závěr majitel jednoho prstenu pro vítěze Stanleyova poháru.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.