bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Výhodný podpis solidního útočníka. Byron prodloužil o další čtyři roky

24. září 2018, 10:00

Šimon Rogner

Fanoušci Montrealu to nemají v posledních sezónách jednoduché. Od finále konference v roce 2014 se výsledky Canadiens každý rok zhoršují, až dosáhly loňského čtvrtého místa od konce. Tým opustily dřívější opory Max Pacioretty, P.K. Subban a Alex Galchenyuk a v Quebecu se, i když to nechtějí přiznat, pomalu, ale jistě připravují na přestavbu (pokud už jí tedy nezahájili). Útěchou tak může být alespoň včerejší krok managementu klubu, který se dohodl na nové čtyřleté smlouvě s útočníkem Paulem Byronem.

Jistě, všechny přinejmenším kontroverzní kroky generálního manažera Marca Bergevina za poslední roky to nevyváží, ale je potřeba uznat, že Paul Byron patří mezi úspěchy současného vedení Canadiens.

Devětadvacetiletého Kanaďana si Montreal stáhl před začátkem sezóny 2015/16 z listiny volných hráčů od Calgary a od té doby patří mezi nejkonzistentnější hráče týmu. V samotném ročníku 2015/16 zaznamenal v 62 utkáních 11 gólů a sedm asistencí, v následujících dvou sezónách však pokaždé vstřelil minimálně 20 gólů a zaznamenal alespoň 35 bodů.

Kromě toho má i pozitivní pokročilé statistiky – v sezóně 2016/17 zapsal při vyrovnaném počtu hráčů na ledě 53,9% Corsi, loni zaznamenal 50,7 % - a platný je také na oslabení, kam ho kouč Claude Julien nasazuje. V předminulém roce byl dokonce jedním novinářem zařazen na čtvrté místo v hlasování o Selke Trophy.

Odměnou za jeho výkony mu je nyní nová čtyřletá smlouva s celkovou hodnotou 13,6 miliónů dolarů, která po příštím červenci nahradí současný tříletý kontrakt s průměrným ročním platem ve výši 1,666 miliónů. Ten mu nyní vzroste na 3,4 miliónů. Kdyby nepodepsal, mohl by se stát nechráněným volným hráčem.

Pro Montreal nejde o nijak zásadní krok, který by klub posunul blíže k návratu mezi elitu Východní konference, ovšem Byron bude za solidní peníze odvádět černou práci, bránit oslabení a střílet 20 gólů za sezónu stejně, jako to dělal doposud.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.