bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Východ proti Západu hned pětkrát. Ve tři se začne hrát i v Denveru a Calgary

24. ledna 2022, 20:00

Daniel Fekets

Noc z pondělí na úterý nabídne pět duelů, ve kterých se střetnou celky z Východní a Západní konference. Od tří hodin se poté začne hrát v Coloradu, které bude cílit na první místo NHL, a také v Calgary. Plameny do utkání se St. Louis rozhodně nepůjdou v roli favorita.

Bostonské Medvědy čeká sedmé domácí utkání v řadě. Svěřencům kouče Cassidyho se v TD Garden daří, vyhráli tam za posledních několik dní hned v pěti případech. Naposledy otočili těžký souboj proti Winnipegu díky brance Davida Pastrňáka z přesilové hry. Do cesty se jim tentokráte postaví Anaheim, který minule proti Tampě ukončil sérii čtyř proher v řadě.

Další střet týmů z horních polovin tabulky svých konferencí se odehraje v New Yorku. Na led Rangers přijedou Králové z Los Angeles. Jezdci uplynulý duel proti Arizoně dokázali překlopit na svou stranu. Řádil především Chris Kreider, jenž se na demolici Coyotes podílel třemi góly a asistencí. Křídlo první lajny Rangers se zároveň vyhouplo na první místo tabulky střelců NHL. Devětadvacet gólů spolu s ním nastřílel i Alexandr Ovečkin. 

Jedenáct. Tolik porážek v řadě už nasbírali hokejisté Philadelphie. Hrozivou sérii se pokusí zastavit doma proti Dallasu, který ale na venkovních kluzištích dvakrát v řadě vyhrál. Poměrem 5:4 zdolal Buffalo i Detroit. Hvězdy na postup do play-off ztrácí jen dva body, zatímco ztráta Letců na divokou kartu se neustále zvětšuje. Momentálně činí už šestnáct bodů. 

Naladí Alex Ovečkin mířidla správně i v zápase proti Vegas? Parta okolo hvězdného ruského kanonýra střídá v posledních zápasech výhry s porážkami. Rytíři po třech nezdarech za sebou minule zabrali s Montrealem, avšak stále se budou muset popasovat se značnou marodkou, na které najdeme jména jako Martinez, Pacioretty, Eichel nebo Stone.

Dvě hodiny po půlnoci vyjedou na led i mužstva Minnesoty a Montrealu. Divočina bude proti poslednímu celku soutěže favoritem, poněvadž bodovala šestkrát v řadě. Hokejisty Canadiens čeká už desátý zápas za sebou na kluzištích soupeřů. Svěřenci trenéra Ducharmeho se ale alespoň částečně zvedají, za posledních deset dnů totiž v pěti duelech vybojovali dohromady pět bodů, a to rozhodně neměli lehké soupeře. V prodloužení prohráli ve Vegas i Coloradu. 

Laviny se tedy na šestou výhru v řadě pořádně natrápily. Nicméně v případě skalpu Chicaga se dotáhnou na úplné čelo soutěže, na kterém se momentálně pohybuje Florida s Tampou. Výbornou formu minule prokázal obránce Devon Toews, který nasbíral tři asistence. Zapíše nějaký kanadský bod i v souboji se svým slavnějším jmenovcem Jonathanem?

Dlouho se hokejisté Calgary drželi mezi užší špičkou, jenže forma jim postupně mizí. Kanadský tým z posledních šesti bitev zdolal jen Floridu, a to po velmi překvapivém výsledku 5:1. Bluesmani naopak pokračují ve své velmi slušné jízdě, na kontě teď mají 55 bodů po 41 odehraných zápasech. Rádi by navázali na přesvědčivé výhry z kluzišť Seattlu i Vancouveru.

01:00 Boston Bruins – Anaheim Ducks 

01:00 New York Rangers – Los Angeles Kings

01:00 Philadelphia Flyers – Dallas Stars

01:00 Washington Capitals – Vegas Golden Knights

02:00 Minnesota Wild – Montreal Canadiens

03:00 Colorado Avalanche – Chicago Blackhawks

03:00 Calgary Flames – St. Louis Blues

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.