bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vízum už dostal, teď Rakell vyčkává, kdy jej zdraví pustí mezi mantinely

30. října 2016, 16:00

Martin Schwarz

Před více než dvěma týdny podepsal útočník Rickard Rakell s Anaheim Ducks šestiletou smlouvu, ale jen několik dní zpátky poprvé dorazil za spoluhráči do Honda Center. Když jeho agent vyřešil záležitosti kolem nového kontraktu, nastaly další trable. Švéd překvapivě dlouho vyřizoval vízum k možnosti odletu do Spojených států. I tento problém nakonec překlenul, stále však není jasné, kdy rodák ze Sundbybergu zasáhne do hry.

Počet překážek, které musí třiadvacetiletý forvard překonávat, aby mohl naskočit ke svému prvnímu střetnutí ročníku, je až překvapivý. Přitom loňskou sezónu zakončil Rickard Rakell (minimálně co se týče základní části) nejlepším výsledkem kariéry za velkou louží, tudíž vše napovídalo tomu, že by se měl v polovině října objevit na soupisce Ducks pro úvodní klání s Dallas Stars. Byť teprve den po zahajovacím mači obnovil pracovní vztahy s kalifornskou organizací, Anaheim si švédského dravce pojistil na šest let.

Bylo tak jisté, že pár dnů autor třiačtyřiceti kanadských bodů z minulé sezóny sestavě kolem tahounů Getzlafa s Perrym nevypomůže. Čekání na návrat do USA se ale Rakellovi protáhlo více, než je zdrávo a než on sám očekával. Z Evropy směrem na západní stranu světa nemohl, dokud mu úřady neschválily potřebné vízum. Mnohdy neoblíbený doklad kontroloři vyžadují po všech cizincích z profesionálních týmu, jež nedisponují trvalým bydlištěm na území Spojených států.

„Čekal jsem opravdu dlouho, abych se mohl vrátit zpátky sem a vidět znovu celý tým.“

Výsledek? Hráč draftovaný roku 2011 vytahoval v Kalifornii kufry z letadla až během tohoto týdne, přesněji ve středu 26. října poprvé zamířil za kamarády z kabiny. „Čekal jsem opravdu dlouho, abych se mohl vrátit zpátky sem a vidět znovu celý tým,“ posteskl si novinářům oficiálních klubových stránek. „Pracuji na tom, abych se dostal na úroveň dřívějších výkonů,“ ujišťoval o snaze plnohodnotně vyztužit útočné řady Ducks. „Jsem moc rád, že jsem tady.“

Zůstává nicméně ve hvězdách, kdy si Švéd odslouží premiéru sezóny 2016-2017. Nadále dolaďuje fyzickou formu po operaci slepého střeva, ani on sám přesně neodhaduje návrat mezi mantinely. Leč Kačeři, jak lze soudit z jejich předchozího domácího duelu s Columbusem (Anaheim jej prohrál 0:4 a po kanonádě proti Nashvillu mu došel střelecký prach), jeho branky potřebují. „Pracuji na sobě v posilovně, snažím se, abych byl tak silný, jak je to jen možné,“ popisoval Rakell tréninkovou zátěž.

Jestliže kouč Ducks vycítí okamžitou potřebu vylepšit útok mančaftu, klidně se může stát, že majitele zlaté a stříbrné medaile z juniorských šampionátu vyšle do boje už ve středu pod střechou Staples Center, tedy před tribunami rivala z Los Angeles. „Rád bych hrál co nejdříve, abych alespoň zkusil ostré tempo. Trenéři mi ale říkají, že by bylo dobré cítit se před návratem co nejlépe,“ přiznal bez kličkování. „Konkrétní být nemohu, ale stejně jako každý jiný hráč, také já toužím být zpět tak rychle, jak to jen půjde.“

Jestliže Rickard Rakell v nejbližší době kádr doplní, obdrží anaheimští fanoušci další dobrou zprávu. Potěšil je už dlouho očekávaný podpis smlouvy s bekem Hampusem Lindholmem a také přítomnost Ryana Getzlafa při zápase s Blue Jackets. Kapitán týmu předtím v jednom utkání chyběl.

Útočník ze severu Evropy nastřílel za přechozí dlouhodobou část dvacet gólů a na třiadvacet přihrál, i proto s ním Kaliforňané upekli dlouhodobější kontrakt. „Jsem rád, že se agentovi povedlo takovou smlouvu vyjednat, nemohu být šťastnější,“ dodal Rakell závěrem. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.