bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vítej do Klubu Patrika Štefana! V zámoří si utahují z Tylera Seguina

15. března 2019, 16:30

Tomáš Zatloukal

Když před úterním mačem s Buffalem ze střídačky "kropil" Sašu Radulova, měl Tyler Seguin přesnou mušku. Vousatý Rus se při tréninku naštvaně ohlížel za kanadským šprýmařem, šedé triko měl flekaté od Gatorade. Na další zásah od té doby jeden z tahounů Dallasu čeká, Seguin se netrefil ani do prázdné klece ve čtvrtek proti Minnesotě.

V NHL nasázel už 200 gólů. Je ligovou hvězdou, získal Stanley Cup, vydělává miliony dolarů.

Přesto v noci ze čtvrtka na pátek nezvládl zdánlivě banální úkol. Doklepnout puk do volné branky při powerplay Wild. Ano, i mistr tesař se občas utne.

Sedmadvacetiletý machr podebral kotouč a prostor orámovaný třemi červenými tyčemi přestřelil. Okamžitě se stal terčem tu dobráckých, tu jízlivých žertů. Vítej v Klubu Patrika Štefana, vzkázal Seguinovi populární web NBC Sports.

Při pohledu na Seguinovu minelu se totiž snad každému fanouškovi NHL vybaví kiks jiného, dnes už bývalého útočníka Stars. Psal se rok 2007 a Štefan uháněl při edmontonské hře bez gólmana vstříc jistému zápisu do statistik.

Místo toho se zapsal do dějin NHL jako jeden z největších smolařů. Nejenže před brankou zaškobrtl a puk za brankovou čáru nedostal, z následného protiútoku skóroval jeho krajan Aleš Hemský a postaral se o nesmrtelnost tragikomické scénky.

Podívejte se na neuvěřitelnou minelu v podání Tylera Seguina:


Seguin naštěstí stejně vysokou daň za svůj přešlap nezaplatil. A tak mohl s lehkým srdcem vtipkovat: "Je pravda, že jsem sháněl novou sand wedge, takže si tu hokejku z dneška schovám na léto."

Pro neznalé golfu: sand wedgí se hraje z bunkeru, tedy písečné překážky, a míček po úderu opíše vysoký oblouk. Ne nepodobný tomu, jaký sledovali diváci v Xcel Energy Center.

Je jen navýsost ironické, že Minnesota nakonec gól do prázdné klece od Dallasu dostala od oběti Seguinovy úterní sprchy. Mimochodem, Seguin si u zásahu Radulova připsal asistenci. Dallas tak zvítězil 4:1, což by za běžných okolností jistě stačilo k bezbřehé radosti.

Jásot ale přehlušily obavy z toho, jak je na tom Ben Bishop. Sotva překonal klubový rekord Eda Belfoura v neprůstřelnosti, zranil se a do utkání už nezasáhl.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.