bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

VIDEO: Postupu se báli. Teď už jsme v klidu, říká Tomáš Tatar

16. dubna 2015, 12:00

Michal Sobotka

Poprvé v kariéře odehrál v základní části všechny zápasy. Teď se slovenský útočník Tomáš Tatar připravuje na play off a boje proti Tampě Bay, které Detroit odstartuje zápasem ze čtvrtka na pátek. Rodák z Ilavy do něj bude vstupovat jako důležitá postava Red Wings, neboť v základní části atakoval hranici třiceti branek. Ani jeho příspěvek však nestačil na klidný závěr základní části.

Tomáši Tatarovi končí po příští sezoně smlouva a o nový, nutno dodat cennější, kontrakt si svými výkony hlasitě řekl během základní části. Už čtvrtým rokem se pohybuje v sestavě Detroitu, ale v prvních dvou sezonách paběrkoval. Loni už se dostal do 73 zápasů, letos má za sebou plnou porci.

Zdálo se, že do play off Red Wings prorazí bez větších potíží, ale s končící základní částí přišel herní výpadek a tým musel o účast bojovat do poslední chvíle. "Hodně jsme míchali formace, abychom začali vyhrávat. Závěr nám moc nevyšel," přiznává v rozhovoru pro nhl.cz Tatar. "Postupu jsme se trochu báli, ale teď to z nás spadlo a jsme v pohodě."

Podobně jako Ondřej Palát hodnotil svůj druhý ročník v NHL pozitivně. "Těžká sezona to pro mě nebyla. Ustálil jsem výkony a dostal víc prostoru na ledě, což mi pomohlo," říká 24letý Slovák. V Joe Louis Areně, která je domácím stánkem Detroitu, uvidí místní příznivci další boje o stříbrný pohár. Moc jich ale do budoucna nebude, neboť ve městě se staví nová aréna. "Jsem rád, že se staví nová. Vypadá to skvěle, ale v Joe na vás dýchne historie," míní Tatar.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.