bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

VIDEO: Pokuta pro Panarina! Vytočený Rus mrskl rukavicí po Marchandovi

28. listopadu 2021, 10:18

Tomáš Zatloukal

Mezi střídačkami bostonské TD Garden se doslova zhmotnilo známé spojení "hozená rukavice". V hlavní roli? Artěmij Panarin, tahoun newyorských Rangers. Poté, co jednoho z nejšikovnějších hokejistů NHL začal urážet machr s duší provokatéra Brad Marchand, Panarin po něm nasupeně mrskl svou výstrojí značky CCM. Rukavice Marchanda zasáhla a dopadla na ledovou plochu, načež se ji muž s výmluvnou přezdívkou Krysa snažil odehrát pryč. V tom mu zabránil rozhodčí.

Panarin si za své chování vysloužil od vedení NHL maximální možnou pokutu.

Proč v něm bouchly saze? Sám se k tomu nevyjádřil, zato Marchand přišel se vskutku neotřelou verzí. "Bavili jsme se o tom, co jsme měli k večeři při Díkuvzdání. A jemu se nelíbilo, co jsem jedl."

Vtipná odpověď, byť i děti v mateřské školce umí vykouzlit uvěřitelnější historku. Jak to tedy bylo doopravdy? Dva na sobě nezávislé zdroje pro ESPN potvrdily, že jeden z klíčových hráčů Medvědů urážel Panarina ohledně jeho názorů na ruskou politiku.

Vzduchem létalo jméno prezidenta Vladimira Putina a Marchand měl známému kritikovi poměrů v Rusku říct, že ho všichni krajané nesnáší. Panarinovi se každopádně dostal pod kůži a ten předvedl, že každý pohár trpělivosti jednou přeteče.

Rodák z hornického městečka Korkino je známý jako hokejový gentleman, Marchandovy provokace ale třeba na rozdíl od Daniela Sedina, obdobné holubičí povahy, ve finále Stanley Cupu v roce 2011 neustál.

Výsledkem je Panarinův příspěvek ve výši 5000 dolarů do hráčského fondu NHLPA. Příští souboj obou tradičních klubů bude zajisté ostře sledovaný. Hokejovou veřejnost bude zajímat, zda hozená rukavice byla - jak je zvykem - i výzvou k bitce.

Panarin už opakovaně ukázal, že se shodit rukavice nebojí. Naposledy se pral v roce 2019, a to shodou okolností s Charliem McAvoyem, spoluhráčem Marchanda.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.