bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Viděl marodku a okamžitě jednal. Sandin s Torontem podepsal novou smlouvu

30. září 2022, 17:06

Jan Spurný

Nová sezona je už za rohem a Toronto řeší trable, na marodce se totiž ocitli hned tři obránci. Jordie Benn a Carl Dahlstrom se zranili během přípravného utkání proti Montrealu, po operaci kýly je mimo hru také Timothy Liljegren. K záchraně Maple Leafs tak přispěchal Rasmus Sandin, který jako chráněný volný hráč podepsal nový dvouletý kontrakt s průměrným výdělkem 1,4 milionu dolarů.

Rodák z Uppsaly v loňské základní části odehrál 51 zápasů, s pěti přesnými trefami byl druhým nejlepším střelcem mezi obránci Toronta a průměrně na ledě strávil bezmála 17 minut. Po sezoně se ale stal chráněným volným hráčem, a tak chyběl i na tréninkovém kempu, který kanadskému celku začal 22. září. 

Vzhledem ke zranění několika beků museli v přípravě proti Canadiens v obraně zaskakovat dokonce útočníci Calle Jarnkrok a Alexander Kerfoot. Situace přiměla Sandina a jeho tým k tomu, aby jednání o nové smlouvě s Maple Leafs dotáhli do úspěšného konce. 

A to se podařilo, dvaadvacetiletý Švéd nakonec podepsal smlouvu na dva roky. Celkově si vydělá 2,8 milionu dolarů, což je stejná částka, která poputuje na konto aktuálně zraněného Timothyho Liljegrena. Ten podepsal velmi podobný kontrakt na konci června.

„Rasmus Sandin a (jeho agent) Lewis Gross nás oslovili a sdělili nám, že když viděli zápas (proti Montrealu) a další zranění v naší obraně, rozhodli se co nejdříve podepsat novou smlouvu, aby se Rasmus mohl přesunout do Toronta a pomoct svým spoluhráčům,“ prohlásil generální manažer Leafs Kyle Dubas.

„Vážíme si toho, že Rasmus a jeho tým udělali tento krok… Rasmus je klíčovým hráčem nejen pro současnost, ale také budoucnost tohoto týmu a jsme nadšeni, že je na cestě do Toronta, aby stihl první ostrý zápas v Montrealu.“

Sandinovo rozhodnutí kvituje i kolega z obrany Justin Holl. „Myslím, že do týmu přináší hodně a nějakou dobu jsem s ním (v obranném páru) hrál, takže jsem napřímo viděl, jak dobrým hráčem je, a jak je efektivní, když má nejlepší formu. Myslím, že je to pro nás skvělá zpráva,“ těší zkušeného zadáka.

Do ročníku 2022/23 Toronto vstoupí v noci ze 12. na 13. října, kdy ho čeká duel na půdě Montrealu. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.