bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Veteráni míří do Kanady. Řady rozšiřují Jets a Oilers

3. září 2022, 14:00

David Zlomek

Dva podpisy veteránů v pátek rozvířily vody NHL. Své kádry rozšířily dva kanadské týmy. Zatímco do Winnipegu přichází šikovný útočník s hromadou zkušeností, do Edmontonu někdejší dvojka draftu. U žádného z nich se nečekají zázraky, spíše jde o užitečné borce, kteří přinesou něco navíc.

Začněme u Winnipegu, který se rozhodl z trhu s volnými hráči vylovit Sama Gagnera. Zkušený pravák je v NHL opravdu známou tváří. Kočoval od týmu k týmu, zahrál si za Edmonton, který ho draftoval, Arizonu, Philadelphii, Columbus, Vancouver a naposledy Detroit.

Ve Winnipegu by měl být schopen naskočit do třetího či čtvrtého útoku a s nadsázkou by se mohlo říct, že za málo peněz může předvést hodně muziky. 

Od Jets dostal totiž pouze roční kontrakt za minimální možnou gáži, tedy 750 tisíc dolarů. V uplynulé sezoně odehrál jednaosmdesát zápasů, z nichž dokázal vytřískat jednatřicet bodů. To není bilance k zahození. Navíc půjde o velký milník, momentálně mu u jména svítí 967 odehraných zápasů. Pokud se tedy prosadí do základní sestavy, mohl by pokořit legendární tisícovku utkání.

Na chlup stejnou smlouvu podepsal v Edmontonu obránce Ryan Murray. Dlouholetá opora Columbusu, která šla dokonce z druhého místa draftu, v posledních letech v NHL spíše paběrkuje. 

Přes New Jersey se dostal až do Colorada, se kterým získal Stanley Cup. Sice k němu pomohl, ale ne velkou měrou. V základní části odehrál pouze 37 zápasů, v play off si pak nezahrál ani minutu. 

Jaká by mohla být jeho role v dresu Oilers? Dá se předpokládat, že bude pendlovat mezi třetím párem a tribunou. Na pozici levého beka, jež Murray zastává, je jasnou jedničkou Darnell Nurse. Nalevo pak dokáže zahrát i Brett Kulak, Slater Koekkoek nebo talent Philip Broberg. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.