bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Velký přesun? Jets se nebrání výměně ostrostřelce Laineho

4. října 2020, 19:30

Matěj Hodoval

Vekou přestupovou bombu by mohli před začátkem následující sezony odpálit ve Winnipegu. Jets se totiž nebrání výměně svého mladého klenotu, na cestě z Winnipegu by mohl být Patrik Laine.

Zboží, o které bude nepochybně zájem.

Ve svých dvaadvaceti letech se totiž Laine může pochlubit dost zajímavou vizitkou. V nejlepší hokejové lize světa už za čtyři sezony stihl odehrát 305 utkání, v nichž nastřílel dohromady 138 branek a přidal 109 asistencí.

Takový mladý ostrostřelec by se hodil mnoha celkům. Ne každý si však může dovolit ukrojit z platového stropu 6,75 milionu dolarů. O minimálně podobné peníze bude Fin usilovat i po příští sezoně, kdy mu končí smlouva.

Tak či tak, celková dvojka draftu 2016 je k dispozici. U Tryskáčů se dá očekávat po dalším neúspěchu nemálo změn a nedotknutelný není ani zmíněný rodák z Tampere.

Koukáme na všechny naše možnosti, včetně možného trejdu různých hráčů,“ prohlásil generální manažer klubu Kevin Cheveldayoff, když se jej novináři zeptali na možný Laineho odchod z Winnipegu.

Cheveldayoffova pozice není úplně záviděníhodná. Jets musí zacelit hned několik mezer v sestavě. Nepovedlo se například pořádně postavit na nohy defenzívu, která se po odchodech Tylera Myerse, Bena Chiarota, Jacoba Trouby a nakonec i Dustina Byfugliena nejevila zrovna optimálně.

Winnipeg také netrpělivě sleduje situaci kolem středního útočníka Bryana Littlea, jenž nastoupil do pouhých sedmi klání kvůli zranění hlavy. Dle svých slov by se rád vrátil, otázkou však zůstává, zda setrvá u Jets.

Vznikly nám mezery, které musí být vyplněny. Máme navíc mladé hráče, kteří postupně přicházejí do prvního týmu,“ připouští možnost výměny některého z hvězdných hráčů generální manažer Winnipegu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.