bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Velkorysé gesto! Lucic se vzdal důležité klauzule

6. května 2021, 8:24

David Zlomek

Rozšiřovací draft je pro každého generálního manažera jako křest ohněm. Koho si ochránit? Koho jsme ochotní pustit? Pro mnoho činovníku nastane doba složitého rozhodování. Těm v Calgary práci o něco zlehčil zkušený útočník Milan Lucic, který se vzdal své klauzule o nevyměnitelnosti.

Jenom pro zopakování. Při rozšiřovacím draftu si nový tým ze Seattlu bude vybírat jednoho hráče z každého týmu (kromě Vegas). Samozřejmě je nutno splňovat několik kritérií. Jedno z nich nás v souvislosti s Lucicem zajímá nejvíce, a sice to, které říká, že hráč, jenž má ve smlouvě klauzuli o nevyměnitelnosti, ji musí odvolat. Jinak je automaticky chráněn.

Díky svému gestu je tak nyní Lucic mezi hráči, kteří mohou zamířit do Seattlu.

„Moc rád bych zůstal v Calgary, ale nechci generálnímu manažerovi svazovat ruce. Souhlasil jsem tedy s tím, že pokud mě nebudou chtít chránit, té klauzule se vzdám,“ vysvětloval Lucic pro web Sportsnet.

Lucic také dodal, že na tohle téma už gentlemanská dohoda padla v čase, kdy se tvořila jeho výměna z Edmontonu. V té době chtěl změnit působiště a směřování své kariéry natolik, že vzdání se své klauzule bylo maličkostí.

Vlastně je to výhra pro obě strany. Calgary díky jeho rozhodnutí nemusí uvažovat, kterého z top útočníků pustí. Nyní se dá očekávat, že se možnému výběru vyhne sedmička ve složení Lindholm, Tkachuk, Gaudreau, Mangiapane, Backlund, Monahan a Dube.

Lucicovi se zase pravděpodobně splní přání zůstat v Calgary. Zdá se totiž nepravděpodobné, že by si ho Seattle vybral. A to i kvůli jeho smlouvě na 5,25 milionu dolarů, která potrvá ještě dva roky. Seattle by ho případně mohl vyplatit až příští rok. 

I tak ale bude muset Brad Treliving, generální manažer Flames, řešit palčivou otázku. Co s obranou?

Organizace si totiž může ochránit tři obránce. Jeden ze čtveřice Noah Hanifin, Rasmus Andersson, Chris Tanev a Mark Giordano bude muset z kola ven.

Objevují se hlasy, že nejpravděpodobnějším obráncem s Černým Petrem se zdá být trochu překvapivě Mark Giordano. Pro Flames je sice stále klíčovým bekem, nicméně kombinace jeho věku s platem by této možnosti nahrávala. Pro Kraken by mohl být tváří obranného valu a skvělým mentorem pro zbytek týmu.

„Je to smutné tak jako tak. Přeci jenom ztratíte cenného hráče,“ prohodil na konto rozšiřovacího draftu Treliving.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.