bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Velké překvapení! Legendární Chára podepsal smlouvu s Washingtonem

30. prosince 2020, 21:47

Matěj Hodoval

Těsně před koncem kalendářního roku 2020 překvapil celou National Hockey League slovenský velikán Zdeno Chára. Legendární obránce se loučí s Bostonem, jeho další kroky směřují do Washingtonu.

Čtrnáct sezon v ikonickém dresu bostonských Medvědů. Spojení Zdena Cháry s Bruins se už zdálo být nerozdělitelné, ovšem velmi specifický rok 2020 přinesl i v tomto směru překvapení. Zkušený veterán si před koncem kariéry vyzkouší v NHL ještě čtvrté angažmá.

Novinář The Hockey News Ken Campbell na svém twitterovém účtu informoval o tom, že 206 centimetrů vysoký Slovák bude od nového ročníku spoluhráčem Alexandra Ovečkina. Chára podepsal smlouvu s Washingtonem.

Jedná se o jednoletý kontrakt v hodnotě 795 tisíc amerických dolarů.

„Jsme velice šťastní, že můžeme Zdena přivítat v naší organizaci. Cítíme, že jeho zkušenosti a vůdcovské schopnosti vylepší naší modrou čáru,“ hlásí generální manažer Capitals Brian MacLellan.

Třiačtyřicetiletý bek je aktuálně nejstarším aktivně hrajícím hokejistou v NHL. Na svém kontě už má úctyhodných 1553 zápasů a 656 kanadských bodů. Vloni naskočil do osmašedesáti duelů s bilancí 5+9.

Chára o odchodu z Bostonu informoval i na svém instagramovém účtu. „Chtěl bych nejprve poděkovat fanouškům Bruins. Já a moje rodina máme štěstí, že jsme mohli Boston nazývat 14 let domovem,“ píše v dojemném příspěvku.

„Bohužel můj čas jako hrdý kapitán Medvědů je u konce. Se startem nové kapitoly chci poděkovat lidem z Bostonu. 'Díky' není adekvátní způsob, jak vyjádřit svou upřímnou vděčnost,“ dodává rodák z Trenčína.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.