bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Velká ztráta pro Blues, Tarasenko bude chybět minimálně pět měsíců

29. října 2019, 8:03

Martin Schwarz

Z pohledu fanoušků Blues se naplnil nejhorší možný scénář. Původně to vypadalo, že útočník St. Louis Vladimir Tarasenko zmešká vinou zranění pouze pár utkání. Nejnovější zprávy však hovoří o tom, že jedna z hlavních opor letošních šampionů vynechá alespoň následujících pět měsíců. A to je pro tým pochopitelně obrovská ztráta.

„Nic nevím, opravdu ani trochu. Musíme počkat do zítřka, abychom se dozvěděli více podrobností,“ sdělil novinářům po pátečním utkání mezi St. Louis a Los Angeles (5:3) trenér Bluesmanů Craig Berube, když se jej ptali na zdravotní stav Tarasenka. Ten totiž v první třetině zmíněného duelu utrpěl srážku s obráncem Seanem Walkerem, nevypadalo to s ním vůbec dobře.

Později vyšlo najevo, že ruský forvard utrpěl zranění v horní polovině těla a že nenastoupí do víkendových partií na ledě Boston Bruins a Detroit Red Wings. V neděli večer už zámořské weby přinesly přesnější, a popravdě ne příliš pozitivní zprávu: Tarasenko má zraněné levé rameno a musím s ním neprodleně na operaci. Absentovat bude minimálně pět měsíců, ale v případě komplikací není vyloučena ani delší rekonvalescence.

„Je to hodně nepříjemná zpráva,“ nezastíral Tarasenkův spoluhráč Ryan O’Reilly. „Patří mezi velmi důležité součásti mančaftu, a jak jste mohli vidět v posledních dvou zápasech (Blues padli na ledě Bostonu, načež až v prodloužení porazili Detroit, pozn. redakce), jeho absence nás už nyní hodně poznamenává. Všichni se po dobu Vladova zranění musíme zase o kus zlepšit,“ nabádal.

Že Tarasenkovo zranění může znamenat opravdovou potíž, naznačují i dosavadní statistiky pověstného snajpra. V deseti odehraných kláních nakupil stejný počet kanadských bodů (3+7), ještě před týdnem proti Coloradu prožil tříbodový večer. Teď musí na nějaký čas na hokej zapomenout.

„V aktuální situaci potřebujeme, aby hráči dávali do zápasů úplné maximum, zároveň je to skvělá příležitost pro mladší borce, aby ukázali, co v nich je, dostanou pravděpodobně více prostoru,“ zůstával pozitivní útočník Blues David Perron. „Jako mladík chcete trávit mezi mantinely co nejvíce času, zahrát si s lepšími hokejisty a podobně. Těším se na to, jak výzvu zvládnou a jak se zhostí svých noví rolí,“ podotknul.

St. Louis Blues patří třetí příčka našlapané Centrální divize a je jasné, že v závodech o vrchní pozice tabulky nemohou povolit, aby jim neujel vlak podobně jako před rokem. Ve čtvrtek nad ránem středoevropského času Berubeho svěřence čeká domácí zápas proti Minnesotě, o dva dny později poměří síly s Columbus Blue Jackets.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.